Široki ubjedljiv protiv Olimpika, Željo podijelo bodove sa Tuzla Cityjem

0
Radiosarajevo.ba
Široki ubjedljiv protiv Olimpika, Željo podijelo bodove sa Tuzla Cityjem
Foto: Damir Hajdarbašić / FK Željezničar / Željo - Tuzla City

Široki Brijeg je pobijedio Olimpik na Pecari u utakmici 23. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine (3:0), te su tako zadržali priključak za liderom Sarajevom, dok su Vukovi ostali u opasnoj zoni.

Igralo se otvoreno na početku utakmice, a u osmoj minuti Sjajno dodavanje Jurilja u pogodak je pretvorio Ikić za vodstvo Širokog Brijega 1:0. N

Gavrić je uputio udarac u 65. minuti koji je odbranio Miškić, a nedugo nakon toga Maganjić je dva puta pogađao prečku.

Do kraja je viđeno još nekoliko šansi na obje strane, a u sudijskoj nadoknadi Ikić je drugim golom postavio konačnih 3:0.

Ekipa Željezničara ni u trećem susretu protiv Tuzla Cityja ovog mjeseca nije uspjela ostvariti pobjedu. Meč na Grbavici je okončan bez golova. Plavi su ujedno i dalje bez trijumfa u proljetnom dijelu sezone, piše SCsport.

Željezničar je imao inicijativu, gosti uglavnom prijetili iz kontranapada. Ipak, ostalo je 0:0 do odlaska ekipa na odmor.

U nastavku meča Plavi su uspostavili još veću kontrolu, imali znatno veći posjed lopte i kreirali prilike. Dobru šansu imao je Štilić u 52. minuti, ali njegov pokušaj loba je bio neuspješan.

Potom se desilo nekoliko spornih situacija u šesnaestercu gostiju, igrači Željezničara tražili su penal, ali sudija Njegovmirovičć se nije oglasio.

Rezultat, onaj s početka meča, tako se nije promijenio, ostalo je 0:0 do posljednjeg zvižduka arbitra. Podjela bodova kojom bi svakako trebali biti zadovoljniji gosti iz SImin hana.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije