Široki Brijeg slavio u Tuzli i nastavio potjeru za Zrinjskim

Radiosarajevo.ba
Široki Brijeg slavio u Tuzli i nastavio potjeru za Zrinjskim
U četvrtom susretu 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Široki Brijeg je na gostovanju u Tuzli slavio protiv Slobode rezultatom 3:0.

Prvu priliku na utakmici imali su domaći. Šutirao je Krpić, ali samo preko prečke gola Bilobrka. U šestoj minuti prilika za goste. Menalo je matirao Muminovića, ali je Ignjatović nekako uspio otkloniti opasnost.

Gosti su poveli u osmoj minuti utkmice. Ćorluka je sjajno centrirao, a Luka Menalo pogodio mrežu domaćih. U 16. minuti jedanaesterac za goste. Menala je srušio Ignjatović, a neprecizan s bijele tačke bio Ćorić.

U samom finišu prvog poluvremena gosti su došli do dva gola prednosti. Čabraja je napravio sjajan prodor kroz odbranu domaćeg tima i još jednom poslao Muminovića po loptu u mrežu. Ostalo je nakon prvih 45 minuta 2:0 za Široki Brijeg.

Široki je u drugom poluvremenu rutinski sačuvao prednost. Sloboda je imala više loptu u svojim nogama, ali pravih prilika pred golom Bilobrka nije bilo. U 87. minuti  Baraban je postavio konačnih 3:0 za Široki, koji sada ima 25 bodova, tri manje od lidera Zrinjskog, ali i utakmicu više. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije