Sinoć je sudija svirao penal za prekršaj izvan kaznenog prostora

Radiosarajevo.ba
Sinoć je sudija svirao penal za prekršaj izvan kaznenog prostora
Printscreen / Nica - Lyon

Zanimljiva scena dogodila se u susretu Kupa Francuske, u kojem su se sastali Nica i Lyon. Igrala se 91. minuta susreta, rezultat je bio 1:1, kada je sudija dosudio penal za goste, iako je prekršaj napravljen izvan igrališta.

Igrač Lyona je ušao u kazneni prostor domaćih, uspio je ubaciti loptu, a pri tome je izašao izvan granica igrališta.

U tom trenutku domaći igrač Dante je uklizao. Iako je na nogometašu Lyona napravljen faul izvan linije igrališta, sudija je slijedio pravila i pokazao na penal.

U prvom trenutku igrači Nice su se bunili, ali sudija je nakon kraćeg objašnjenja pravila nogometne igre, pokazao na bijelu tačku.

Siguran sa bijele tačkle bio je  Aouar, koji je pogodio mrežu domaćih i Lyon odveo u četvrtfinale Kupa Francuske.

Da pojasnimo, Pravila nogometne igre daju pojašnjenje za slučaj kada je lopta u igri, a prekršaj se napravi izvan kaznenog prostora.

"Ako igrač napusti teren za igru i napravi prekršaj protiv drugog igrača, igra se nastavlja slobodnim udarcem na graničnoj liniju. No, ukoliko je to prekršaj za direktan udarac, onda se svira kazneni udarac", navodi se, između ostalog, u Pravilnima nogometne igre. 

Pravila su jasna, a evo šta se sinoć dogodilo: 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije