Siniša, objavio sam to kao novinar, a ne prijatelj, ali ne bih nikada ponovo

Radiosarajevo.ba
Siniša, objavio sam to kao novinar, a ne prijatelj, ali ne bih nikada ponovo
Foto: Twitter / Zazzaroni i Mihajlović

Siniša Mihajlović jučer je održao konferenciju za štampu na kojoj je objavio da boluje od leukemije i da je pred njim teška borba. Objava je došla na konferenciji za medije i to nakon što je Corriere dello Sport ranije tog dana objavio da je Mihajlović teško bolestan i da ga očekuje agresivan tretman.

Nisu otkrivali koja je bolest u pitanju, ali javnosti je bilo jasno da je teško, vjerovatno maligno oboljenje u pitanju. Malo prije početka konferencije procurila je informacija da je u pitanju leukemija.

Mihajlović je na konferenciji rekao kako je Ivan Zazzaroni, urednik CDS-a i njegov dugogodišnji prijatelj narušio njihovo veliko prijateljstvo.

"Želio sam biti prvi koji će vam reći što mi se dogodilo. Ali netko nije želio poštovati moju privatnost. Zahvaljujući tome prodao je 200 komada novine više nego inače, ali i uništio prijateljstvo koje je trajalo 20 godina", rekao je Mihajlović.

Danas se oglasio Zazzaroni. Na istom onom mjestu gdje je objavljena i vijest o Mihajlovićevoj bolesti.

Nadnaslov je glasio "Zabrinuti za Mihajovića", a naslov "Forza Siniša". Dan ranije na istom mjestu objavljena je vijest da je Mihajlović bolestan, da mu predstoji agresivan tretman, a brzinom svjetlosti informacija se proširila Italijom, Srbijom, Balkanom, a onda i ostatkom svijeta.

Danas na istom mjestu svojevrsno izvinjenje Zazzaronija.

"Nikako nisam iznevjerio povjerenje Siniše, s kojim se nisam čuo više od mjesec dana. U petak sam nekoliko puta pokušao stupiti u kontakt s njim, o čemu svjedoče poruke koje prilažem. Tekst sam objavio nakon što sam sa sigurnošću znao za njegovu bolest. Ali to su znali svi novinari, kao što su znali da je to razlog zbog kojeg Mihajlović saziva presicu.

Napisao sam samo 20 redova potpore Siniši bez da sam i spomenuo o kojoj se bolesti radi. Glasnogovornik Bologne me zvao i tražio da to ne objavljujem, a odgovorio sam da ću to napraviti uz dužnu diskreciju i poštivanje privatnosti.

Nisam to napravio kako bih prodao nekoliko stotina primjeraka novine više, nego kao odgovor na pitanja brojnih navijača i čitatelja koji su znali da je Mihajlović ozbiljno bolestan. Objavio sam tekst kako bi i na taj način, jer ja sam novinar, na sav glas dao podršku svom prijatelju.

Nakon svega, nikada ne bih to ponovio. Ali sada je samo bitno da Siniša što prije ozdravi", poručio je Zazzaroni.

Naslovnica CDS-a - undefined

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije