Siniša Mihajlović otkrio da boluje od leukemije: Dobit ću ovu bitku!

Radiosarajevo.ba
Siniša Mihajlović otkrio da boluje od leukemije: Dobit ću ovu bitku!
Foto: EPA-EFE / Siniša Mihajlović

Srbijanski trener Siniša Mihajlović odlučio je da prekine profesionalnu karijeru kako bi se liječio od ozbiljne bolesti, javili su jutros talijanski mediji.

Mihajlović je danas održao press konferenciju na kojoj je otkrio novinarima da boluje od leukemije, piše football-italia.net.

"Nije me strah. Pobijediću i ovaj izazov, nema sumnje u to. Želio sam prvi da javim vijesti ekipi, nažalost, to se nije dogodilo jer nisu svi poštovali moju želju kako bi prodali nekoliko kopija više. Uništili su višegodišnje prijateljstvo. Nažalost, ili na sreću, obavili smo nekoliko testova koji su pokazali anomalije kojih nije bilo prije četiri mjeseca. Ne želim ništa da se spekuliše, reći ću istinu. 

Rekli smo svima da imam groznicu. Najteže je bilo ubijediti moju ženu da je istina. Da imam leukemiju. Proveo sam noći plačući, život mi je prolazio pred očima. To nisu bile suze straha. Poštujem bolest. Suočiću se s tim, podignute glave, pogledati pravo u oči kao i uvijek.

Jedva čekam da počnem da se borim da ozdravim. Objasnio sam svojim igračima da ću se boriti da pobijedim, kao što sam učio njih da rade na terenu. Pobijediću i ovaj izazov, nema sumnje", kazao je Mihajlović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije