Siniša Mihajlović objavio potresno pismo u Gazzetti dello Sport

Radiosarajevo.ba
Siniša Mihajlović objavio potresno pismo u Gazzetti dello Sport
Foto: EPA-EFE / Siniša Mihajlović

Siniša Mihajlović u subotu je održao konferenciju za medije na kojoj je svjetskoj javnosti saopćio da boluje od akutne leukemije.

Mihajlović je danas poslao otvoreno pismo koje je objavljeno u najpoznatijem sportskom dnevnom listu u Italiji Gazzetti dello Sport.

Pismo prenosimo u cijelosti.

"Postoje trenuci u životu kada se borite protiv teškog protivnika, kada treba da prebrodite ili se suočite sa problemom koji je komplikovan za rješavanje. Sada proživljavam takav trenutak, ali imam sreće jer znam da nisam sam. Otkrio sam da imam ogromnu podršku. U ovim danima primio sam more podrške, solidarnosti i pozitivne energije koje su mi dale nevjerovatnu snagu i obavezu i sigurnost da ću pobijediti u borbi protiv leukemije.

Dobio sam hiljade poruka.

Uvjeravam vas da sam ih sve pročitao, jednu za drugom: Svaka je predstavljala milovanje za mene, zagrljaj i dodirnula je moje srce. Bili su teški dani i izvinjavam se ako nisam odgovorio i zahvalio se svakome od vas.

Ja to radim ovde, sada, zahvaljujući Gazzetta dello Sportu koji mi je ljubazno dao ovaj prostor na raspolaganje.

Hvala svim predsjednicima timova gdje sam igrao kao igrač ili trener i onima za koje nikada nisam radio, ali su mi pokazali poštovanje i naklonost.

Zahvaljujem bivšim suigračima i protivnicima mojih fudbalskih godina, današnjim fudbalerima koje sam trenirao i onima koje nikada nisam vodio, ali podjednako su mi rekli 'Forza Mister'.

Hvala navijačima 'mojih' timova i onima s kojima sam se suočavavao noseći drugi dres. Mnogi od onih koji su mi u prošlosti na terenu zviždali i izazivali me, ovoga puta su me ohrabrili i napisali Non mollare, Siniša" ("Nema predaje, Siniša").

Hvala svima u svijetu, ne samo sportu nego i politici i zabavi, oni su mi bili bliski. Zahvaljujući prijateljima svog života, upoznao sam ih u mnogim gradovima tokom moje karijere.

I zahvaljujući običnim ljudima, koji nisu poznati: oni koji me poznaju znaju da cijenim svakog čovjeka zbog toga kakav je, a ne zbog onoga čime se bavi. Od poruka šefova država (i dalje ne mogu da vjerujem), pismu koje sam primio od djeteta koje mi je nacrtalo osmijeh, svi ste bili važni.

Hvala, hvala, hvala.

Pomjerili ste me. Ponestalo mi je suza, sada sam spremna za borbu.

Vidimo se uskoro,

Siniša Mihajlović", napisao je Mihajlović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije