Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH bira najboljeg ekonoma

Radiosarajevo.ba
Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH bira najboljeg ekonoma
Foto: SPF u BiH / Najboljeg ekonoma očekuje šampionski pehar, te prigodan poklon

Kako bi podigli svijest o važnosti kvalitetne sportske infrastrukture za premijerligaško takmičenje, te kako bi kontinuirano ova tema bila u fokusu javnosti, obzirom da je ponajveći problem bh. fudbala, Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH odlučio je pokrenuti nagradnu igru.

Naime, u sezoni 2018/19 ovaj sindikat izabrat će najboljeg ekonoma premijerligaških klubova, a nagradu će osvojiti onaj ko uloži najviše napora kako bi pripremio adekvatno teren za utakmicu.

- Najbolji teren poslije svakog kola birat će kapiteni klubova Premijer lige BiH, koje ćemo kontaktirati i zatražit njihovo mišljenje o najboljem, odnosno najgorem travnjaku posljednjeg, odigranog kola.

Sabiranjem glasova kapitena poslije svakog kola dobit ćemo najbolji i najlošiji teren, a ukupni pobjednik je onaj, koji do kraja sezone bude najviše puta proglašen za teren kola.

Najboljeg ekonoma očekuje šampionski pehar, te prigodan poklon, a nagrada će biti uručena na tradicionalnoj manifestaciji "Kristalnih 11", koja će se za sezonu 2018/19 održat u mjesecu maju 2019. godine.

Kapiteni su izabrali da je najbolji teren 17. kola Premijer lige BiH bio na stadionu Grbavica, a najgori za igru u Gabeli.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije