Sezona iz snova bh. nogometaša: Višća bolji od Neymara i Messija

Radiosarajevo.ba
Sezona iz snova bh. nogometaša: Višća bolji od Neymara i Messija
Edin Višća jedan je od najzaslužnijih što se Basaksehir bori za naslov prvaka u turskom prvenstvu, a prethodnih dana otkriveno je kako je i u samom vrhu europskog nogometa, kada je riječ o statistici u vezi s asistencijama.

Njegovu momčad za vikend očekuje derbi kod Galatasaraya, utakmica koja bi mogla presuditi po pitanju titule. Basaksehir ima 59 bodova iz 28 utakmica, Galatasaray dva boda manje iz istog broja utakmica, a Bešiktaš 59 kao i Basaksehir, ali crno-bijeli imaju utakmicu više, prenosi Goal.

A osim što će pokušati pomoći Basaksehiru podebljati bodovni konto, Višća ima priliku podebljati i vlastiti učinak u tekućoj sezoni.

Zasad je bh. reprezentativni veznjak na pet pogodaka i 14 asistencija. A u ovoj drugoj kategoriji trenutačno je drugi najbolji u Europi, što se tiče ovih jačih europskih liga.

Višća se tako nalazi ispred Messija i Neymara, a za samo jednu asistenciju bježi mu prvi na toj ljestvici, Kevin de Bruyne iz Manchester Cityja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije