Sevillin trener na poluvremenu otkrio igračima da ima rak

Radiosarajevo.ba
 Sevillin trener na poluvremenu otkrio igračima da ima rak
Sevilla je nakon pola sata utakmice petog kola Lige prvaka, na svom Pizjuanu gubila od Liverpoola 0:3.

Taj rezultat bio je i na poluvremenu, ali u nastavku je to bila "neka nova Sevilla."

Predvođena Wissamom Ben Yedderom, u sedam minuta smanjila je ogroman zaostatak. U 53. minuti napadač je glavom smanjio na 1:3, a u 60. izborio penal i pretvorio ga u samo gol zaostatka njegove momčadi.

Na isteku regularnog dijela, četvrti sudac pokazuje četiri minute nadoknade, a u trećoj minuti dodanog vremena Sevilla je imala korner, očito zadnju priliku da dođe do čudesnog povratka.

Sarabia je poslao centaršut pred gol, gdje Klavan loše čisti, a Gustavo Pizzaro u gužvi zabija za 3:3 i opći delirij na tribinama i terenu.

Niko nije primijetio da su igrači golove slavili s trenerom Eduardom Berizzom, javlja BBC.

Prema pisanju portala Sevilla.info, na kojeg se pozivaju vodeći mediji, od Marce do BBC-a, motivacijski govor koji je ovom prilikom održao Manuel Eduardo "Toto" Berizzo bio je poseban.

On je naime na poluvremenu igračima priopćio da ima rak prostate.

Argentinski stručnjak prije deset dana proslavio je 48. rođendan, a po završetku sinoćnje utakmice i najveći remi trenerske karijere.

"Kada si vjeran napadačkoj igri, nogomet ti na kraju vrati. Fudbal pokazuje da uvijek moraš vjerovati i to se dogodilo danas," izjavio je poslije utakmice čovjek koji je i kao igrač i ranije kao stoper, bio poznat kao prekaljeni, žestoki borac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije