Sergio Ramos: U ovom El Clasicu moramo savladati Barcelonu

AA
Sergio Ramos: U ovom El Clasicu moramo savladati Barcelonu
Sergio Ramos, kapiten Real Madrida, svjestan je da njegovom timu u subotnjem El Clasicu protiv Barcelone igra samo pobjeda, ukoliko žele ostati u trci za odbranu naslova šampiona Španije, prenosi Anadolu Agency (AA).

Uoči duela, koji će se igrati na "Santiago Bernabeu", Barcelona ima čak 11 bodova više od Reala, tako da bi eventualni poraz "kraljevski klub" skupo koštao.

"Biće to odlična utakmica. Ne postoje riječi kojima se može opisati El Clasico. To je potpuno drugačija i najvažnija utakmica na svijetu. Imamo obavezu da pobijedimo, više nego ikada, zbog situacije u koju smo sami sebe doveli. Dočekujemo utakmicu u dobroj formi i raspoloženju nakon što smo osvojili trofej na Svjetskom klupskom prvenstvu. Željni smo da igramo i naporno radimo ove sedmice, pa se nadam da ćemo osvojiti tri boda koji će nam omogućiti da zadržimo korak sa timovima koji su ispred nas", kazao je Ramos za španske medije.

Veliki derbi španskog fudbala, 175. po redu u La Ligi, igraće se u subotu s početkom u 13 sati. Poslije 16 kola Barcelona je lider na tabeli sa 42 boda, dok je Real na četvrtoj poziciji s 31 i utakmicom manje. Između su Atletico na drugom mjestu s 36 bodova i Valencija sa dva manje.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije