Senzacija u Torinu: Porto izbacio Juve iz Lige prvaka

0
Radiosarajevo.ba
Senzacija u Torinu: Porto izbacio Juve iz Lige prvaka
Foto: EPA-EFE / Sa utakmice Juventus - Porto

Nismo dugo čekali na prvo iznenađenje u nokaut fazi Lige prvaka, pošto je večeras Porto uspio eliminisati favorizovani Juventus i plasirati se u četvrtfinale!

Porto je u Torino doputovao s prednošću od 2:1 iz prve utakmice, a na kraju je herojski slavio prolazak uprkos igraču manje. Izborio je Porto četvrtfinale nakon produžetaka i uspio kreirati senzaciju iako je poražen sa 3:2.

Naravno, zbog gola više u gostima je Porto prošao dalje, piše SCSport.

Loše je ponovo počelo za Staru damu, a u 16. minuti je već dosuđen penal za portugalski tim. Odgovornost je tada preuzeo Sergio Oliveira i sigurnim udarcem s 11 metara doveo Porto u vodstvo od 0:1.

Nastavio je Porto i nakon toga napadati, Juve je prijetio preko Alvara Morate, ali je svaki put od njega uspješniji bio golman gostiju Marchesin.

Juve se u igru vraća na otvaranju drugog poluvremena, pošto u 49. minuti lijep gol postiže Federico Chiesa i poravnava na 1:1, a nekoliko minuta poslije Mehdi Taremi pravi veliku glupost.

Nakon signaliziranog ofsajda je šutnuo loptu u gol, a sudija je odlučio da mu pokaže žuti karton, njegov drugi na ovom meču i tako ga isključi iz igre.

Porto je tako ostao s desetoricom 35 minuta prije kraja meča, a Juve je to brzo znao iskoristiti, te je preko Chiese stigao i do potpunog preokreta već u 63. minuti. Tada je s desne strane ubacio Juan Cuadrado, a Chiesa glavom šalje loptu u mrežu za 2:1.

Tako je Juve stigao do rezultata koji ga vodi u produžetke, ali do kraja regularnih devedeset minuta ipak nije uspio postići još jedan gol koji mu je trebao za prolazak dalje. Tresao je u 91. minuti mrežu Morata, ali je gol poništen zbog ofsajda.

U produžecima je Porto i dalje bio ravnopravan protivnik Pirlovom Juventusu uprkos crvenom kartonu. U prvih 15 minuta nije bilo golova, a u drugom produžetku se u heroja gostiju promoviše Sergio Oliveira.

Šutirao je iz slobodnjaka sa 30-ak metara po zemlji, Szczesny je očajno reagovao i lopta je završila u mreži za 2:2.

Bilo je to u 115. minuti, a samo dvije kasnije Juve dolazi do novog vodstva preko Adriana Rabiota, koji glavom pogađa nakon kornera za 3:2.

Juve je u posljednjim minutama produžetaka tražio i gol za prolazak dalje, ali Porto se uspio odbraniti i proći dalje.

Liga prvaka, revanš osmine finala:

Juventus – Porto 3:2 (Chiesa 2x, Rabiot / Sergio Oliveira 2x)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije