Selimović za Radiosarajevo.ba: Moja ostavka je neopoziva

A. S.
Selimović za Radiosarajevo.ba: Moja ostavka je neopoziva
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Selimović za Radiosarajevo.ba: Moja ostavka je neopoziva

Kao što sam najavio na Skupštini kluba kada sam izabran za predsjednika, cilj je izlazak na evropsku scenu. S obzirom da taj plan nismo uspjeli ostvariti, donio sam odluku da podnesem ostavku. Moja ostavka je neopoziva, ali ću i dalje ostati u FK Željezničar.

To je za Radiosarajevo.ba danas kazao Nihad Selimović, predsjednik Fudbalskog kluba Željezničar. 

S ovim potezom Selimović, koji u sportskim i poslovnim krugovima kotira kao profesionalac i veliki biznismen, potvrdio je principijalnost, s obzirom na to da je ovakvu odluku i najavio kada je u razgovoru za naš portal sredinom maja kazao da će staviti svoj mandat na raspolaganje "ako Plavi ne ostvare izlazak na europsku scenu".

Selimović, predsjednik Želje: Istina je, Osim nas je tužio za 400.000 KM

Selimović je danas u razgovoru za Radiosarajevo.ba potvrdio da je ostavka neopoziva. 

Nihad Selimović - undefined

Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba: Nihad Selimović

"No, u klubu ću ostati do primopredaje dužnosti novom predsjedniku Skupštine. Naravno, u FK Željezničar ću biti i kao jedan od sponzora kluba", dodao je Selimović. 

On se u razgovoru osvrnuo i na trenutno finansijsko stanje u klubu.

"U prvih pet mjeseci ove godine, od 14. januara, plan je bio da imamo budžet od dva miliona maraka. U klub je za ovih pet mjeseci ušlo 2,3 miliona KM, što smatram uspjehom. Servisirali smo dio dugovanja, plate, doprinose i masu novih projekata", naglasio je Selimović. 

Na našu konstataciju da je u tom periodu njegovog mandata klub ostvario zaradu od 100.000 KM, Selimović je to potvrdio:

"Da, imate tačnu informaciju... Mnogo toga smo, pored svih nabrojanih obaveza, uspjeli završiti".

Iz podnesenog izvještaja se može vidjeti da je Selimović u periodu svog mandata, sa ovom Upravom, nasljeđene obaveze smanjio za 100.000 KM, uz preostalo redovno  servisiranje. 

S odlaskom Selimovića, a i nedavnim Midhata Terzića, predsjednika Nadzornog odbora FK Željezničar, o čemu je naš portal pisao, Skupština Plavih se šest dana prije sjednice našla pred velikim izazovom. 

Terzić podnio ostavku: Teška srca odlazim iz Želje, ali ovako više ne ide

Klub je praktično ostao bez Upravnog i Nadzornog odbora, a kako saznajemo od izvora bliskom klubu, mnogi će članovi Upravnog odbora Plavih krenuti putem Selimovića i Terzića, što je kulminacija najveće krize najtrofejnijig bh. kluba u posljednjih 20 godina. 

Manijaci su danas poslali saopćenje  - undefined

Arhiv: Manijaci su danas poslali saopćenje

O turbulentnom stanju u FK Željezničar danas su pisali i navijači kluba, oni najvatreniji - Manijaci, koji su danas u saopćenju naglasili "da od privatizacije kluba nema ništa".

Manijaci: U klubu je turbulentno stanje, od privatizacije nema ništa

Upravo su interesi privatizacije uzburkali odnose u FK Željezničar, jer dio zemljišta iza tribine Istok bi trebao pripasti Sportskom društvu Željezničar, koji bi sa Plavim zamkom činio jednu ekonomski vrijednu cjelinu. 

Ovo sve garantira zanimljivu Skupštinu kluba koja je najavljena za 15, juni. 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije