Selektor BiH otkrio karte za meč sa Grcima: Najavio povratak velikog Zmaja u tim

Radiosarajevo.ba
Selektor BiH otkrio karte za meč sa Grcima: Najavio povratak velikog Zmaja u tim
Radiosarajevo.ba / Prosinečki i Džeko na koferenciji za novinare uoči meča BiH - Grčka

Reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra (20:45 sati) u Zenici igra važnu utakmicu u kvalifikacijama za Euro 2020 protiv selekcije Grčke.

Medijima se obratili selektor Robert Prosinečki te kapiten Edin Džeko.

Uoči meča sa Grčkom: Odakle nam dolaze Zmajevi? Samo su 4 rođena u Sarajevu

Grke smo pobijedili samo jednom, ali bilo je spektakularno

Poznato koji će kanali prenositi utakmicu Zmajeva

Prosinečki je konferenciju za medije započeo samouvjereno, najavivši da se u tim vraća Sead Kolašinac, ali i još tri nova igrača u odnosu na pobjedu nad Armenijom (2:1). 

“Da bi dobili BiH stvarno trebaju biti optimistični, mi smo dobri, svi smo zdravi i željni uspjeha, a kada smo takvi teško nas je dobiti”.

“Grčkoj nedostaju tri igrača, ali oni imaju adekvatne zamjene za njih. Na nama je da odigramo kako znamo i nadamo se da ćemo osvojiti nova tri boda”.

“Osim Koljića i Sarića su svi spremni, odmorili smo se i možemo pružiti maksimum sutra na Bilinom polju”.

Džeko je bio nešto oprezniji u svojim izjavama. Dijamant je protiv Grka uvijek bio jedan od najboljih igrača. U važnom meču u kvalifikacijama za Mundijal 2014 u zenici je postigao vodeći gol u pobjedi od 3:1 nad Grcima. Jedinoj pobjedi Zmajeva u dosadašnjim mečevima sa ovim rivalom.  

“Nema laganih protivnika, najbitnije je da smo mi željni da sutra pokažemo najbolje i da damo sve od sebe”.

Džeko je podsjetio i na kaznu koju je dobio u posljednjem meču na Bilinom polju protiv Grka, kada se sukobiio sa Manolasom.

“Što se tiče Manolasa, čuli smo se… Rekao je da bi možda i mogao igrati, ali ko zna, možda se i prepao duela protiv mene”, kroz smijeh jerekao Dijamant.

Prosinečki je otkrio i sastav za sutrašnju utakmicu:

“Bit će sigurno četiri promjene u sastavu od utakmice sa Armenijom. Igrat će Šehić, Bičakčić, Zukanović, Šunjić, Kolašinac, u veznom redu su Pjanić, Bešić i Cimirot, a u napadu Duljević, Džeko i Višća.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije