Seksi Wanda vodila pregovore za svog supruga: Realu se ovo neće svidjeti

Radiosarajevo.ba
Seksi Wanda vodila pregovore za svog supruga: Realu se ovo neće svidjeti
Instagram / Wanda Icardi
Nogometaši Intera nisu se proslavili na startu nove sezone Serie A. Na gostovanju u Reggio Emiliji ih je s 1:0 porazio Sassuolo i odmah zadao udarac šampionskim ambicijama Nerazzurra.

Na ovoj utakmici Interov glavni napadač Mauro Icardi nije imao svoj dan. Sve što je uputio prema golu ili nije išlo u okvir ili je pokupio domaći golman Andrea Consigli.

No, Argentinac će vjerovatno brzo zaboraviti ovaj poraz i vikend će pamtiti po novom ugovoru za kojeg mu se izborila njegova supruga Wanda Icardi.

Upravo je ona njegova menadžerica i vodila je dugotrajne pregovore s čelnicima Intera oko povišice za Icardija koji se u posljednjih nekoliko prijelaznih rokova dovodio u kontekst transfera u Real Madrid.

Klauzula 160 miliona eura

Ne znamo koje je argumente imala, ali je u svom naumu uspjela. Icardi će potpisati novi ugovor prema kojem će zarađivati osam miliona eura godišnje umjesto dosadašnjih četiri i pol, a trajanje ugovora bit će do 30. juna 2023. godine što je za dvije godine duže u odnosu na aktualni ugovor.

Veću plaću na Apeninima imaju jedino Cristiano Ronaldo koji u Juventusu zarađuje 30 miliona eura, te Gonzalo Higuain koji će u dresu Milana primati 8.5 miliona eura godišnje.

Ono što se neće svidjeti predsjedniku Reala Florentinu Perezu jest to da je odštetna klauzula u Icardijevom novom ugovoru povećana sa 110 na 160 miliona eura.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije