Seferović o Srbiji: Utakmica kao svaka druga jer nikad nisam živio u BiH

Radiosarajevo.ba
Seferović o Srbiji: Utakmica kao svaka druga jer nikad nisam živio u BiH
FOTO: EPA / Haris Seferović (lijevo) u duelu s Brazilcem Mirandom
Utakmica između Švicarske i Srbije, koja se igra u petak u Kalinjingradu, vjerovatno će odlučiti putnika u osminu finala iz grupe E.

Meč se očekuje s velikom pažnjom zbog velikog broja fudbalera s Kosova koji nastupaju za "Nati", no švicarske medije zanimalo je i razmišljanje Harisa Seferovića, centarfora porijeklom iz BiH.

Aargauer Zeitung piše da Haris Seferović ima bosanske korijene, a njegovi roditelji su došli u Švicarsku i prije izbijanja "rata sa Srbijom",  

Napadač ne zna mnogo o tom ratu. Otac mu je ispričao da je bilo sve teže živjeti pa su još prije izbijanja rata odlučili napustiti tadašnju državu. U BiH ni danas život nije jednostavan, nema mnogo posla, objasnio je Seferović novinarima.

Na pitanje da li se uoči meča sa Srbijom kod njega javlja animozitet prema protivniku, Seferović kategorično odgovara:

"Ne. Šta je bilo, bilo je. Nisam rođen u BiH i nikad nisam tamo živio. Imam saigrače iz Srbije u timu Benfice i s njima se dobro slažem. Mi smo kolege na terenu i van njega. Sada smo na Svjetskom prvenstvu. Oni žele bodove, mi želimo bodove još više. Srbija protiv Švicarske, to je normalna fudbalska utakmica."

Novinare je zanimalo da li je bilo teže kada su prije dvije godine na Europskom prvenstvu za protivnika imali Albaniju.

"To je bila baš teška utakmica, naročito za Granita Xhaku, koji je morao igrati protiv svog brata. Meni je svejedno, protivnik može biti i Crna Gora ili Kosovo. Igram fudbal, želim postići golove, pobijediti. Uopće me ne zanimaju politički aspekti koji su nametnuti izvana", rekao je centarfor švicarske reprezentacije Haris Seferović za Aargauer Zeitung.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije