Savičević o Papetu i Švabi: Jedan je za njega najbolji, a drugog baš i ne voli

Radiosarajevo.ba
Savičević o Papetu i Švabi: Jedan je za njega najbolji, a drugog baš i ne voli
Anadolija / Dejan Savičević

Dejan Savičević bio je gost Ivana Ivanovića u emisiji "Večer sa Ivanom Ivanovićem", a govorio je o svojoj blistavoj karijeri. Počecima u Budućnosti, Crvenoj zvezdi, a potom i slavnom Milanu.

Govorio je i o Safetu Sušiću kojeg smatra najboljim igračem s prostora Jugoslavije.

"Ja sam debitovao u reprezentaciji kod Osima. Odigrao sam pola mečeva u reprezentaciji kod njega. On nikada nije imao povjerenja u mene što je kulminiralo u Zagrebu 89-te kad sam napustio reprezentaciju. 90-e isto u Italiji. Imao sam konkurenciju u reprezentaciji.

Tu je bio Safet Sušić koji je po mom mišljenju najbolji igrač sa ovih prostora kojeg sam ja gledao. Sigurno najbolji igrač. Ali on je tada na Svjetskom prvenstvu imao skoro 36 godina, a ja 24. To je bio glavni problem. Imao sam dosta problema sa njim i nije mi ostao u lijepom sjećanju. On je 94′ u Atini bio na stadionu i imao je prilike da se ubijedi da je pogriješio. Nažalost i dan danas, kad god ima priliku me ospori", rekao je Savičević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije