Saudijske vlasti se oglasile povodom tvrdnji da princ Salman želi kupiti Man. United

Radiosarajevo.ba
Saudijske vlasti se oglasile povodom tvrdnji da princ Salman želi kupiti Man. United
Foto: Twitter / princ Mohamed bin Salman
Ministar informisanja Saudijske Arabije demantovao je navode da prijestolonasljednik princ Mohamed bin Salman planira kupiti Manchester United.

Engleski mediji su prethodnih dana pisali da je Bin Salman spreman da plati vlasnicima Uniteda porodici Glazer čak 4,3 milijarde eura za klub, ukoliko United izbori plasman u Ligu šampiona.

Kao glavni motiv saudijskog princa mediji navode veliko rivalstvo sa kraljevskom porodicom iz Abu Dabija koja je već godinama vlasnik Manchester Cityja, koji je preuzeo primat od Uniteda ne samo u gradu, već i u Engleskoj.

“Tvrdnje da kraljevski princ Mohamed bin Salman planira da kupi Manchester United su potpuno netačne. Manchester United je imao sastanak sa Javnim investicionim fondom Saudijske Arabije (PIF) u vezi sa potencijalnim sponzorstvom. Nikakav dogovor nije postignut”, saopštio je ministar Turki al Šabnana na Twitteru.

United je treći najbogatij klub na svijetu, iza Real Madrida i Barcelone, a vrijednost trostrukog prvaka Evrope i osvajača 20 titula šampiona Engleske na njujorškoj berzi akcije prelazi četiri milijarde eura.

Porodica Glazer je kupila United prije 14 godine za 900 miliona eura.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije