Saša Ilić: Aplauz za Hrvatsku, fantastični su

Azra Islamagić Mulahmetović
Saša Ilić: Aplauz za Hrvatsku, fantastični su
FOTO: Facebook / Ilić: Dobro se sjećam utakmice protiv Željezničara na Grbavici
Fudbaleri Partizana odnijeli su sinoć pobjedu protiv ekipe Rudar Pljevlja u prvom kolu kvalifikacija Europske lige.
 
Susret koji je odigran na gradskom stadionu u Nikšiću pratilo je nekoliko hiljada uglavnom navijača Partizana koji svakako mogu biti zadovoljni rezultatom 3:0 u korist njihovog tima. Grobari su i ovaj put priredili sjajan navijački performans iako su posljednje minute meča dosta ličile na prijateljsku utakmicu. 
 
Na zelenom terenu, ovaj put, nije bilo Saše Ilića, legendarnog igrača, kapitena i navijača Partizana. Utakmicu je gledao s tribina dobro raspoložen da se slika s dugim redom navijača, a nakon što je sudija svirao kraj Ilić je rado govorio i za Radiosarajevo.ba. 
 
Radiosarajevo.ba: Utakmica je završena u korist Partizana. Molimo Vas za kometar?
 
"Zadovoljni smo. Ostvorili smo pobjedu koju smo i očekivali. Medutim, kvalitetna je i ekipa Rudara iz Pljevalja i nije tako lako izgledalo na utakmici. Mučili smo se tokom cijelog prvog poluvremena sve dok nam se nije desio taj penal. Poslije je sve išlo u našu korist."
 
Radiosarajevo.ba: U samoj smo završnici Svjetskog prvenstva u Rusiji. Srbija se vratila nešto ranije.
 
"Kod nas su ljudi fanatici i čim mi odemo na Svjetsko prvenstvo za njih je ulazak u četvrtfinale i dalje jedini uspjeh. Ali, u svakom slučaju sam odlazak na Svjetsko prvenstvo za reprezentaciju Srbije je uspjeh, jer nismo bili jedno svjetsko prvenstvo i ne znam koliko evropskih.  Što se tiče samog učešća, lijepo smo bili krenuli, pobijedili smo Kostariku, poveli protiv Švicarske, ali jednostavno nismo izdržali do kraja. Ne mogu reći ni da sam pretjerano zadovoljan ni nezadovoljan."
 
Radiosarajevo.ba: Hrvatska je uspjela izboriti veliko finale. Šta očekujete od meča protiv Francuske u nedjelju?
 
"Jedan veliki aplauz za reprezentaciju Hrvatske, igraju fantastičan fudbal i jednostavno sasvim zasluženo su tu gdje jesu, a to je finale Svjetskog prvenstva u Rusiji. U finalu se ništa ne zna, Hrvatska igra protiv ekipe koja ima mnogo majstora i koja je bila pretendent za osvajanje prvenstva i prije početka prvenstva. Mislim da će finale biti neizvjesno, ali u svakom slučaju Hrvatska je napravila vanserijski rezultat."
 
Radiosarajevo.ba: U narednim kolima Europske lige postoji mogućnost da Partizan odmjeri snage s jednim od bh. klubova. Priželjkujete li tako nešto?
 
"Mislim da može i bilo bi to interesantno. Odavno nismo imali takve mečeve. Mislim da nakon utakmice protiv Zrinjskog nismo imali takve utakmice. Nisam bio tada u Partizanu, ali u svakom slučaju tu utakmicu ne pamtim po nečemu lijepom jer mi smo te godine, zbog ispada navijača, kažnjeni i godinu dana nismo igrali u Europi. Ipak, lijepo bi bilo da odigramo utakmicu s predstavnikom BiH, jer i u Bosni i Hercegovini ima dosta naših navijača. Volio bih to uz nadu da bi sve proteklo u najboljem redu."
 
Radiosarajevo.ba: Sjećate li se utakmice Željezničar - Partizan na Grbavici kada ste slavili visokih 6:0. Taj rezultat i danas je čest argument u "prepucavanjima" Manijaka i Pitara?
 
 
"Sjećam, kako da ne. Bilo je to fenomenalno iskustvo, super utakmica. U tom trenutku bili smo dosta jača ekipa od Želje. Mi smo prije par godina igrali i jednu utakmicu protiv Sarajeva na pripremama i mislim da smo tu utakmicu izgubili."
 
Radiosarajevo.ba: Vi ste jedan od onih fudbalera koji će igrati do posljednjeg atoma snage. Ušli ste u petu deceniju života i ne razmišljate od tome da kopačke okačite o klin?
 
"Još se vodim kao fudbaler i danas sam ovdje pod navodnim znacima bio kao prekobojan. Potpisao sam novi ugovor, a šta će se dalje dešavati ne znam, meni je najbitnije da Partizan dobro igra i da pobjeđuje."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije