Sarri nakon poraza ništa ne prepušta slučaju: Angažovati ću sportskog psihologa

Radiosarajevo.ba
Sarri nakon poraza ništa ne prepušta slučaju: Angažovati ću sportskog psihologa
Trener Chelseaja Maurizio Sarri je izjavio kako ponovo razmatra i opciju dovođenja sportskog psihologa nakon što je njegova ekipa u subotu doživjela poraz od Leicestera rezultatom 0:1 pred domaćom publikom.

Italijanski stručnjak je isto to kazao novinarima i nakon što je Chelsea izgubio od Wolverhamptona u gostima 5. decembra.

"Jasno je da nismo izgubili zbog načina na koji smo igrali. Sreća nas nije poslužila i izgubili smo zato što nismo imali odgovarajuću reakciju poslije primljenog gola. Imali smo potpunu kontrolu nad utakmicom, samo je trebalo nastaviti s našom igrom, ali nažalost mi to nismo uradili", kazao je Italijan.

Raspored tokom božićnih i novogodišnjih praznika veoma je naporan u Engleskoj, ali Sarri to ne smatra velikim problemom.

"U odličnoj smo kondiciji, što smo pokazali na prijašnjim utakmicama. Ne možete do 55. minute igrati odlično, a onda se dvije minute poslije primljenog gola umoriti. Problem je psihičke naravi i to nekako moramo riješiti zajedno", rekao je Sarri.

Chelsea već u sljedećem kolu ima izuzetno teško gostovanje kod Watforda, koji je pravo iznenađenje ove sezone obzirom da poslije 18 kola zauzima 7. mjesto sa 27 bodova.

Chelsea je trenutno na 4. poziciji sa 37 bodova, koliko ima i petoplasirani Arsenal. Prvo mjesto zauzima Liverpool sa 48 bodova, a prate ga Manchester City sa 44 i Tottenham sa 42 boda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije