Sarić: Utakmica s Ircima će se razlikovati od one u Belfastu

AA
Sarić: Utakmica s Ircima će se razlikovati od one u Belfastu
Foto: FS BiH / Elvis Sarić

Elvis Sarić, fudbaler južnokorejskog Suwon Bluewingsa među prvima došao je na okupljanje fudbalskih reprezentativaca Bosne i Hercegovine uoči utakmica, prijateljske sa Turskom i u UEFA Ligi nacija protiv Sjeverne Irske.

NSBiH / Zmajevi se okupili na ilidži: Džeko i Pjanić došli među prvima


FS BiH / Prosinečki: Nećemo mijenjati sistem

Na pitanje koliko mu treba da se adaptira na treninge i zahtjeve koje postavlja selektor Robert Prosinečki i stručni štab, Šarić je u intervjuu za oficijelnu internet stranicu Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH), rekao:

„Vremenska razlika je sedam sati, ali spavao sam normalno dvije noći i sada će biti bolje. Osjećam se dobro i spreman sam da ispunim sve što se od mene traži“.

Sarić je za nacionalni tim BiH odigrao osam mečeva i postigao jedan pogodak.

„Sigurno da nam je bitnija utakmica sa Sjevernom Irskom, ali svaki meč je važan na svoj način pa tako i ovaj s Turskom, zbog atmosfere. U obje utakmice ćemo ući maksimalno kako bismo napravili što bolji rezultat, a to su pobjede. U odnosu na onaj meč u Belfastu mogu reći da je značaj isti, ali utakmice će se sigurno razlikovati. U prvom duelu nismo bili na željenom nivou, na kojem možemo i trebamo biti. Nismo odgovorili na najbolji način na igru Sjeverne Irske, ali sada će biti drugačije i više ćemo se mi pitati“, smatra Sarić.

Kazao je i da je zadovoljan nastupima i za Suwon Bluewings.

„Zadovoljan sam, igram svaku utakmicu. Najbitnije je da sam standardan i zdrav, a nastojim da u svakom susretu pružim sve od sebe, što se prepoznaje i cijeni“, istakao je Sarić, koji se, kako kaže, u djetinjstvu, divio Zinedinu Zidaneu.

Fudbalska reprezentacija BiH protiv Turske igrat će test meč 11. oktobra u Rizeu, a četiri dana kasnije u UEFA Ligi nacija u Sarajevu ugostit će Sjevernu Irsku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije