Sarajka moli Italijane za pomoć: Nemojte da moj zaručnik uzalud putuje u Torino

Radiosarajevo.ba
Sarajka moli Italijane za pomoć: Nemojte da moj zaručnik uzalud putuje u Torino
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Zmajevi treniraju

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine 11. juna će na Allianz stadionu u Torinu igrati protiv Italije u utakmici četvrtog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a jedna Sarajka je željela iznenaditi zaručnika s ulaznicama za taj susret, no dovela se u jako nezgodnu situaciju.

Sarajka je željela pokloniti zaručniku 11 ulaznica za pomenuti susret kako bi mogao otići na utakmicu sa svojih deset prijatelja prije njihovog vjenčanja, no ubrzo je saznala da je kupila karte namijenjene samo za italijanske navijače.

Odlučila je obratiti se Fudbalskom savezu Italije putem Twittera, a njemu poruku prenosimo u potpunosti.

“Možete li, molim vas, pomoći mi sa jednom informacijom? Ovo je moj problem: Kupila sam 11 ulaznica za utakmicu Italija – BiH preko Viagoga (tribina istok, ulaz 2). Kupila sam ih kao poklon svom zaručniku Faruku i njegovim prijateljima za 'momačko putovanje' prije našeg vjenčanja 28. juna.

Dva dana nakon kupovine ulaznica saznala sam da je FS Italije najavio da ulaznice za južnu i istočnu tribinu mogu kupiti samo italijanski navijači, bez iznimke. Nisam znala za ovo pravilo i Viagogo me nije obavijestio o ovoj mogućnosti ni u kojem trenutku, ni prije ni tokom kupovine. Budući da moje ulaznice više ne vrijede, odmah sam kontaktirala Vivago sa zahtjevom da promijenim ulaznice za one iz odgovarajućeg sektora ili da mi vrate novac. Odgovorili su mi da povrat novca ili promjena sektora nisu mogući i da će im biti dopušteno da uđu na stadion kada Viagogo personalizira ulaznice – što znači da će im napisati imena, koja će, kažu, omogućiti im da uđu na istočnu tribinu. Oni garantuju da će im na taj način biti dopušteno da uđu na tu tribinu. Da li je to tačno?

Da li će moći ući na istočnu tribinu ako stave svoja imena na ulaznice, iako nisu italijanski građani? Bila bih neizmjerno zahvalna na odgovoru. Znam da je vaš službeni prodavač Ticketone, ali trebam vaš odgovor. Imajte na umu da će njih 11 putovati iz Sarajeva, koji je udaljen više od 1.100 km od Torina. Ako dođi i ne bude im dopušteno da uđu oni će izgubiti novac od putnih troškova i 1.019 eura za ulaznice. Uz sve gore navedeno, još jednom vas molim za odgovor, kako bih znala koji su mi sljedeći koraci”, napisala je Sarajka.

Još uvijek nije dobila odgovor krovne kuće italijanskog fudbala. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije