Sarajevski i mostarski derbi među deset "najluđih" u Istočnoj Europi

Radiosarajevo.ba
Sarajevski i mostarski derbi među deset "najluđih" u Istočnoj Europi
Popularni britanski medij Copa 90 napravio je svoju listu deset "najluđih" derbija Istočne Europe, a na njoj su svoje mjesto zauzeli mostarski i sarajevski derbi.

Sarajevski derbi i mostarski derbi dva su gradska derbija u Bosni i Hercegovini, a svoje mjesto su našli među velikim derbijima koji se igraju u Istočnoj Europi.

Osim sarajevskog i mostarskog tu je i derbi Beograda koji igraju Crvena zvezda i Partizan, najveći derbi Bugarske koji igraju CSKA Sofija i Levski Sofija. Ruski derbi igraju Spartak iz Moskve i CSKA Moskva.

Veliki rivali u Poljskoj su klubovi iz Krakova, Cracovia i Wisla. Dinamo iz Bukurešta i Steaua Bukurešt igraju veliki derbi Rumunije. Mađarski derbi između Ferencvaroša i Ujpesta također je na listi deset najvećih derbija Istočne Europe, a tu su i praški derbi između Sparte i Slavije, kao i derbi Kosova koji igraju Gjilani i Drita.

Pogledajte prilog Copa 90.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije