Fantastičan derbi kola: Šest golova u pobjedi Sarajeva protiv Zrinjskog

Radiosarajevo.ba
Fantastičan derbi kola: Šest golova u pobjedi Sarajeva protiv Zrinjskog
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Sarajevo - Zrinjski
Fudbalski klub Sarajevo večeras je u derbiju šestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine slavio protiv mostarskog Zrinjskog na stadionu Asim Ferhtović Hase rezultatom 4:2.

Prvu priliku na susretu imali su fudbaleri Sarajeva, ali je udarac Velkoskog završio pored stative gostujućeg gola. Domaćin je bio mnogo bolji protivnik, a Soldo je u posljednjem trenutku otklonio opasnost ispred Ahmetovića u 13. minuti.

Sarajevo je do vodstva došlo u 24. minuti utakmice. Tatar je uposlio Ahmetovića koji šalje loptu u mrežu ekipe iz Mostara. Na 2:0 Bordo tim je povisio u 31. minuti susreta. Jakovljević je srušio jednog igrača Sarajeva, a potom je zbog prigovora dobio i crveni karton.

Krste Velkoski je namjestio loptu na bijelu tačku, Soldo je odbranio, ali se lopta odbila do Makedonca koji je donio dva gola prednosti Bordo timu. Zrinjski je u 48. minuti prvog poluvremena uspio postići jedan pogodak. Mrežu Sarajeva zatresao je Samir Bekrić za konačni rezultat prvog poluvremena.

Sarajevo je nakon samo četiri minute igre u nastavku vratilo dva gola prednosti. Još jednom je proradila veza Tatar - Ahmetović, a napadač Bordo tima postiže svoj drugi pogodak na utakmici. Do svog trećeg, a za Sarajevo četvrtog gola na utakmici Ahmetović je došao u 61. minuti susreta. Izašao je sam ispred Solda i rutinski zatresao mrežu.

Zrinjski je smanjio rezultat preko bivšeg fudbalera Sarajeva. Nakon ubačaja najvši u šesnaestercu Bordo tima bio je Nemanja Bilbija. Ostalo je nakon 90 minuta igre na stadionu Asim Ferhatović Hase 4:2 za Bordo tim.

Sarajevo je nakon ovog trijumfa na trećem mjestu na tabeli sa 11 osvojenih bodova, dva manje od lidera Željezničara. Široki Brijeg ima također 11, ali i utakmicu manje (Sloboda).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije