Bordo momci bolji od Željezničara: Sarajevo suvereno drži vrh tabele

Radiosarajevo.ba
Bordo momci bolji od Željezničara: Sarajevo suvereno drži vrh tabele
Foto: Dženan Kriještorac / Sarajevo - Željezničar
Fudbalski klub Sarajevo dočekao je večeras u 16. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu Asim Ferhatović Hase gradskog rivala - Fudbalski klub Željezničar. Slavilo je Sarajevo rezultatom 2:1.

Igrala se 16. minuta susreta kada je vodstvo ekipi Husrefa Musemića donio Mersudin Ahmetović. Stanojević je odlično prošao po desnoj strani, vratio loptu u šesnaesterac za Ahmetovića, a napadač Bordo tim trese mrežu nemoćnog Fejzića.

Samo četiri minute kasnije s bijele tačke izjednačio je Sulejman Krpić. Ovaj put Stanojević je srušio Veselinovića u šesnaestercu, a precizan za izjednačenje i radost Plavih s Grbavice bio je kapiten ove ekipe - Sulejman Krpić.

Željezničar je u 25. minuti ostao sa deset igrača na terenu, nakon što je Miloš Bakrač dobio crveni karton. Bakrač je u dvije minute dobio dva žuta kartona.

Prednost igrača više na terenu Sarajevo je iskoristilo u 31. minuti susreta. Šabanović je odlično centrirao s desne strane, a najviši u šesnaestercu Plavih bio je još jednom Ahmetović i odlično je pogodio glavom sa 11 metara.

Mogao je Bordo tim na odmor i sa dva gola prednosti. Prvo je u 44. minuti Velkoski odlično uposlio Rahmanovića, a desetka Sarajeva Tatara, ali on šutira pored gola Fejzića. Već u narednom napadu nova prilika za Sarajevo. Ovaj put s vrha šesnaesterca šutirao je Crepulja, ali lopta odlazi preko prečke gola Fejzića. Ostalo je nakon prvih 45 minuta 2:1 za Sarajevo.

Sarajevo je ponovo zaprijetilo u 50. minuti susreta. Šutirao je Stanojević, ali samo preko prečke gola Fejzića. U 63. minuti susreta pogriješio je nakon jednog centaršuta mladi golman Sarajeva - Kovačević, ali je odbrana Bordo tima otklonila opasnost i izbacila loptu u korner. U 89. minuti Sarajevo je ostalo sa deset igrača. Crveni karton u Bordo timu dobio je Šabanović. 

Poušavali su gosti u nastavku susreta pronaći put do gola Sarajeva, ali su izabranici Husrefa Musemića sačuvali prednost i upisali veliki trijumf rezultatom 2:1. Ekipa Husrefa Musemića sada ima 36 bodova, pet više od drugoplasiranog Zrinjskog i čak osam više od gradskog rivala Željezničara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije