Sarajevo želi potvrditi lidersku poziciju: Baljić na teškom ispitu

Radiosarajevo.ba
Sarajevo želi potvrditi lidersku poziciju: Baljić na  teškom ispitu
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Sa današnje dvije utakmice bit će kompletirano 14. kolo BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine, a na Tušnju će se sastati Sloboda i Sarajevo, dok će u Banjoj Luci Borac dočekati Tuzla City.

Nakon što je jučer Željezničar poražen u Mostaru od Zrinjsko, Sarajevo ima priliku današnjom pobjedom protiv Slobode povećati prednost u odnosu na Plave na četiri boda. Iza tuzlanskog kluba je jako turbulentan period. Dobili su novu Upravu i novog šefa stručnog štaba.

Tuzlaci su u jako nezgodnoj situaciji, jer se nalaze u donjem dijelu tabele, a u ovom meču Milenko Bošnjaković neće moći računati na četiri fudbalera. S laganim treninzima tek su počeli Yoann Martela i Adel Halilović, dok je Irfan Fejzić je povrijeđen, kao i Marinko Rastoka koji ne trenira već sedam dana. U ekipu se vraćaju Amer Bekić i Saša Maksimović.

S druge strane Husrefu Musemiću raspolaganju neće biti suspendovani Anel Hebibović i Andrej Đokanović, te povrijeđeni Krste Velkoski i Haris Handžić. Van pogona je i Selmir Pidro, dok se u ekipu poslije dužeg vremena vraća Mirko Oremuš.

Borac na Gradskom stadionu u Banjoj Luci dočekuje Tuzla City, a domaći su u sjajnoj formi. Vezali su tri pobjede u domaćem prvenstvu i došli su do šeste pozicije, te imaju samo tri boda manje od današnjeg protivnika. Tuzla City nakon sjajnog starta pala je u formi i imaju samo jednu pobjedu u posljednje četiri utakmice.

U današnjoj utakmici u redovima Borca zbog povreda neće biti Denisa Čomora, Demira Jakupovića i Aleksandra Subića. S druge strane Elvir Baljić, trener Tuzla Cityja, najavio je moguće i određene rokade u ekipi.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije