Sarajevo u derbiju slavilo protiv Veleža na Koševu i preuzelo vrh tabele

Radiosarajevo.ba
Sarajevo u derbiju slavilo protiv Veleža na Koševu i preuzelo vrh tabele
Foto: Dženan Kriještorac / Sarajevo - Velež

Fudbalski klub Sarajevo ugostio je danas na stadionu Asim Ferhatović Hase u petom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine mostarski Velež. 

Prvu priliku na susretu imali su domaći. Šutirao je Gavrić sa 30-ak metara, ali je Bobić odlično odbranio. U 26. minuti susreta vidjeli smo prvi pogodak. Brandao je šutirao sa 20-ak metara od gola Sarajeva, a jaka kiša je učinila svoje, pa je lopta prošla kroz ruke Kovačevića i završila u golu Sarajeva. U 38. minuti utakmice priliku je imao Fajić, ali je ostalo bez promjene rezultata. Ostalo je nakon prvih 45 minuta 1:0 za goste.

Husref Musemić je u drugo poluvrijeme krenuo sa dva nova igrača. Tatar je zamijenio Velkoskog, a Handžić Guzinu. U 51. minuti susreta rezervista Tatar je izveo korner, lopta je ispala iz ruku Bobića, a praznu mrežu Veleža zatresao je Šerbečić. Sarajevo je u 61. minuti došlo do potpunog preokreta. Ovaj put odlično je šutirao drugi rezervista - Handžić i postigao svoj drugi pogodak ove sezone.

Odličnu odbranu u 78. minuti upisao je Bobić. Šutirao je još jedan rezervista Bordo tima - Nathaniel Cruz. Ostalo je do kraja susreta 2:1 za Sarajevo. Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine sada je lider na tabeli Premijer lige BiH. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije