Sarajevo sebi "štima" raspored: Šta Bordo timu donosi pobjeda na Pecari?

Radiosarajevo.ba
Sarajevo sebi "štima" raspored: Šta Bordo timu donosi pobjeda na Pecari?
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Nogometni klub Široki Brijeg i Fudbalski klub Sarajevo sutra će odigrati posljednji susret 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine nakon čega će se znati i kompletan raspored dodatnih 11 kola bh. prvenstva.

Sarajevo sebi može "naštimati" raspored u nastavku sezone, tačnije može odrediti gdje će igrati utakmice 25. i 26. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Nakon utakmice Sarajeva sa Širokim Brijegom znat ćemo i gdje se igra sarajevski derbi.

Tako će u slučaju pobjede Sarajeva - Željezničar biti trećeplasirani, a Široki Brijeg četvrtoplasirani. Razlog je bolji međusobni duel koji Plavi imaju sa Širokobriježanima. U tom slučaju derbi bi se igrao na Grbavici, a Sarajevo bi ugostilo Široki Brijeg. 

U slučaju remija ili pobjede Širokog Brijega derbi bi se igrao na Koševu, a duel sa Širokim Brijegom na Pecari.

Sarajevo bi dakle pobjedom na Pecari pobjeglo Zrinjskom na velikih, možda i nedostižnih 11 bodova viška, a izbjeglo bi i novo neugodno gostovanje na Pecari gdje Bordo tim teško dolazi do pozitivnog rezultata. 

Kompletan raspored utakmica Premijer lige BiH bit će poznat nakon duela Široki Brijeg - Sarajevo. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije