Sarajevo protutnjalo kroz Široki Brijeg: Musemićeva Bordo mašina nezaustavljiva

Radiosarajevo.ba
Sarajevo protutnjalo kroz Široki Brijeg: Musemićeva Bordo mašina nezaustavljiva
Foto: Fena / Široki Brijeg - Sarajevo

Fudbalski klub Sarajevo danas je u 22. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine gostovao kod Širokog Brijega na stadionu Pecara, a lider na tabeli upisao je i treću pobjedu u nastavku prvenstva.

Bordo tim je protutnjao kroz Široki Brijeg i za deset minuta riješio utakmicu u svoju korist. Slavili su izabranici Husrefa Musemića rezultatom 3:0.

U prvom poluvremenu nije bilo golova. Nekoliko poluprilika imali su domaći, ali nije bilo većih uzbuđenja.

U nastavku rapsodija ekipe u bordo dresovima. Sarajevo je povelo u 59. minuti susreta, a mrežu domaćih zatresao je Benjamin Tatar.

Sarajevo je do dva gola prednosti došlo u 66. minuti susreta. Ovaj put pogodio je Hebibović nakon odlične kontre i proigravanja Ahmetovića.

U 70. minuti riješene su sve dileme oko pobjednika. Bekić je proigrao Ahmetovića, a napadač Sarajeva matira nemoćnog golmana domaćih.

Sarajevo sada ima 11 bodova više od prvog pratioca Zrinjskog, a čak 20 više od trećeg Željezničara i četvrtog Širokog Brijega.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije