Sarajevo, nošeno Hordama zla, u Široki ide sa tri gola prednosti

Radiosarajevo.ba
Sarajevo, nošeno Hordama zla, u Široki ide sa tri gola prednosti
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Sarajevo- Široki Brijeg

Nogometaši Fudbalskog kluba Sarajevo sa tri gola prednosti idu na revanš susret finala Kupa Bosne i Hercegovine u Široki Brijeg.

Puleni trenera Husrefa Musemića sa 3:0 su pobijedili u prvom susretu odigranom danas na Olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović Hase“ pred 3.500 gledalaca u Sarajevu.

Sarajevo sa dva gola prednosti protiv Širokog odlazi na pauzu

Tim s Koševa posao u prvom duelu završio je u prvom poluvremenu kada je postigao dva gola.

Igrala se deveta minuta kada je Amar Rahmanović završio lijepu akciju za vodstvo od 1:0.

Nakon primljenog gola, nogomeaši Širokog Brijega su imali loptu u nogama, ali nisu uspjeli ugroziti gol Sarajeva.

Kada se očekivalo da će se na odmor otići sa rezultatom 1:0, mladi igrač Sarajeva Rifet Kapić sjajno je nadmudrio odbranu gostiju i povećao prednost Bordo tima na 2:0. Igrala se 39. minuta.

Vrijedi podsjetiti da su simpatizeri Bordo tima - popularne Horde zla, u prvom dijelu ponovo podsjetile na ubistvo svog navijača Vedrana Puljića, čiji ubica ni 10 godina nakon ubistva nije u zatvoru.

I na početku susreta objavili su transparent na Sjevernoj tribini i poslali jasnu i oštru poruku.

"Živimo svi za taj dan kada Vedranov ubica neće biti slobodan"

U drugom dijelu trener gostiju Goce Sedloski izvršio je dvije izmjene odmah u 46. minuti. Hrkać i Barišić su izašli iz igre kod gostiju. Zamijenili su ih Marić i Ćorić.

Na samom ovaranju nova šansa za Sarajevo. Rahmanović je bio u sjajnoj prilici – jedan na jedan, ali nije uspio savladati Bilobrka koji je odbranio njegov udarac.

Marić je brzo dobio žuti kartion u nastavku meča, a nekoliko minuta kasnije napravio je još jedan grub prekršaj, ali ga sudija Obradović nije poslao u svlačionicu.

Gosti su pokušavali da postignu gol i prvu ozbiljniju priliku imali su tek u 68. minuti kada je Jurić pucao prema golu Sarajeva, ali je lopta završila preko gola.

Do kraja susreta, Široki je više napadao. Jurić je imao još jednu priliku, ali se mreža domaćeg tima nije zatresla. Kovačević je u nekoliko navrata odlično intervenirao,

Sarajevo je čuvalo rezultat, povremeno preko Mersudina Ahmetovića prijetilo za 3:0. Aladin Šišić je imao šansu u 87. minuti, ali je pogodio vanjski dio mreže. 

Kada se očekivao kraj susreta, Nihad Mujakić je pogodio za velikih 3:0. Brza kontra tima s Koševa i veliki gol za lijepu prednost uoči revanš susreta.

Revanš je na rasporedu 15. maja na Pecari, gdje će domaćin biti Široki.

Pogledajte golove sa Koševa:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije