Sarajevo nije imalo sreće: Kako su igrali ostali mogući protivnici našeg prvaka

Radiosarajevo.ba
Sarajevo nije imalo sreće: Kako su igrali ostali mogući protivnici našeg prvaka
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Slavlje igrača i navijača Sarajeva nakon postignutog gola

FK Sarajevo je u prvom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka igrali protiv škotskog prvaka Celtica. Na žrijebu održanom 18. juna u Nyonu Bordo tim je za protivnike mogao dobiti pet klubova među kojima je bio i Celtic.

Prvak Škotske bio je daleko najteži protivnik za našeg prvaka, a osim Celtica Sarajevo je moglo izvući azerbajdžanski Qarabag, moldavski Sheriff Tiraspol, Slovan iz Bratislave i Dudelange.

Ekipa iz Luksemburga na svom terenu dočekala je prvaka Malte Vallettu, a susret je završen rezultatom 2:2. Sinoć je Qarabag remizirao u susretu bez golova sa Partizanijem, dok je Sheriff u Moldaviji izgubio 3:0 od gruzijskog Saburtala. Slovan Bratislava je odigrala 1:1 na svom terenu sa crnogorskom Sutjeskom.

Dakle, svi ostali nosioci iz grupe u kojoj je bilo Sarajevo su podbacili i pokazali da bi Bordo timu šanse bile mnogo veće, ali fortuna ovaj put nije bila naklonjena ekipi iz Titove 38b.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije