Sarajevo nadigralo Čelik i uključilo se u bitku za vrh tabele

Radiosarajevo.ba
Sarajevo nadigralo Čelik i uključilo se u bitku za vrh tabele
Fudbaleri Sarajeva savladali su večeras po kišovitom terenu na Koševu ekipu zeničkog Čelika sa visokih 5:0 i tako ostali u borbi za sami vrh tabele.

Ekipa koju predvodi Husref Musemić od samog početka je briljirala. Već u 10. minutu Sarajevo je povelo golom Velkovskog iz penala. Na 2:0 povidio je Ivetić u 23. minutu.

Do kraja prvog poluvremena postignuta su još dva gola. Prvo je u 40.minutu pogodio Rahmanović, da bi pred sami sudijski zvižduk na 4:0 povisio Ahmetović, kojem je ovo ujedno bio 11 gol sezone. U drugom poluvremenu nastavila se dominacija Sarajeva, pa je Lelić u 47. minutu pogodio za 5:0. Nakon pogotka Lelića bilo je još nekoliko izgrednijih prilika ali je do kraja rezultat ostao 5:0.

Sarajevo je ovom pobjedom stiglo do 23 boda. Na ruku im je išao i ishod Hercegovačkog derbija između Širokog Brijega i Zirnjskog, koji je završio pobjedom Širokog Brijega od 2:1. Zrinjski, koji je donedavno suvereno bio lider tabele, zapao je u rezultatsku krizu, upisavši dva poraza i neriješeno u zadnja tri meča. 

Ekipa Čelika sa visokim porazom ostala je na 10 bodova uz gol razliku 10:30 i nastavlja grčevitu borbu za opstanak ove sezone, zajedno sa Vitezom i Slobodom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije