Sarajevo na rasprodanom Celtic Parku gostuje kod velikana iz Glasgowa

Radiosarajevo.ba
Sarajevo na rasprodanom Celtic Parku gostuje kod velikana iz Glasgowa
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Detalj sa meča Sarajevo - Celtic

Fudbalski klub Sarajevo večeras će na stadionu Celtic Park u Glasgowu odmjeriti snage sa prvakom Škotske Celticom u revanš susretu prvog kola kvalifikacija za Ligu prvaka.

U prvom susretu odigranom na stadionu Asim Ferhatović Hase prije osam dana pobjedu su upisali fudbaleri Celtica rezultatom 3:1. Sarajevo je povelo golom Mirka Oremuša koji je pogodio na svom debiju u bordo dresu. Celtic se vratio, preokrenuo, ali utisak koji su ostavili izabranici Husrefa Musemića nije bio loš.

Ipak, na rasprodanom Celtic Parku Sarajevo očekuje mnogo teži zadatak. Hoopsi su kod kuće mnogo opasniji protivnik. Znalo im se dešavati da dožive katastrofu na gostujućem terenu, a onda sve nadoknade u Glasgowu. Celtic u posljednjih 13 domaćih utakmica u kvalifikacijama za europska takmičenja ima 11 pobjeda i dva remija.

"Timovi poput Celtica kažnjavaju svaku grešku, a tako je bilo i u Sarajevu. Primili smo naivne golove i nadam se da smo naučili nešto", rekao je Musemić uoči večerašnjeg duela.

Musemić je u Škotsku poveo Kovačevića, Dizdarevića, Šerbečića, Lazića, Kurdića, Šabanovića, Hebibovića, Hodžića, Šišića, Gavrića, Tatara, Velkoskog, Ahmetovića, Milanovića, Rahmanovića, Salčina, Đokanovića, Guzinu, Handžića i Oremuša.

"Izaći ćemo na teren s namjerom da pobijedimo i da pokažemo poštovanje prema protivniku. Niti jedan tim ne smijemo olako shvatiti u ovom takmičenju. Imamo lijepu prednost, ali ništa nije gotovo. Nadam se da ćemo biti oštriji i spremniji nego što smo bili prošle sedmice", rekao je uoči ovog duela Neil Lennon.

Utakmica se igra večeras u 20:45 na stadionu Celtic Park, a glavni sudija će biti Alain Durieux iz Luksemburga.

Utakmicu će stanovnici Bosne i Hercegovine moći gledati u direktnom prijenosu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije