Sarajevo kreće sa drugom fazom izgradnje trening centra u Butmiru

Radiosarajevo.ba
Sarajevo kreće sa drugom fazom izgradnje trening centra u Butmiru
Fudbalski klub Sarajevo nakon dolaska Vincenta Tana na čelo kluba napravio je značajan iskorak na području infrastrukture.

Bordo tim je dobio svoj trening centar u Butmiru sa tri vrhunska terena. Trening centar Fudbalskog kluba Sarajevo bio je domaćin i reprezentaciji Bosne i Hercegovine, a SFK 2000 Sarajevo svoje premijerligaške utakmice igra na ovom terenu.

Bordo tim je sada postigao dogovor sa kompanijom Alfe Mi koja će izgraditi visoko kvalitetni montažni objekat u kojem će biti nove svlačionice, kancelarije i sala za fitnes.

"Želja nam je da našim selekcijama omogućimo što bolje uslove za rad. Realizacijom projekta sa kompanijom Alfe Mi napravit ćemo značajan iskorak na polju infrastrukure i dodatno ćemo obogatiti sadržaj u našem trening centru. Ova domaća kompanija poznata je po visokom kvalitetu i drago mi je što ćemo u narednom periodu realizovati ovaj projekat", rekao je Alen Hujić, Šef odbora direktora FK Sarajevo.

"Vrijedi istaći da se pri realizaciji ovog projekta, Fudbalski klub Sarajevo obratio svim institucijama vlasti, obzirom da je Trening Centar Bordo kluba od šireg značaja, jer svakodnevno okuplja na stotine djece, te predstavlja pored doma Sarajeva i dom različitih reprezentativnih selekcija Bosne i Hercegovine, koje se uvijek pripremaju u našem centru uoči kvalifikacijskih utkamica. Također, u Trening centru Bordo kluba će biti održani i različiti fudbalski turniri, s toga je bitno da postoje svi potrebni uslovi, kako bi adekvatno odgovorili zahtjevima brojnih selekcija.

Realizaciju ovog projekta, Fudbalski klub Sarajevo će izvršiti uz sopstveni angažman i pomoć prijatelja i ljubitelja sporta, a završetak radova planiram je za 1. mart 2018. godine.

Na kraju, Fudbalski klub Sarajevo koristi priliku da se zahvalim svim navijačima, simpatizerima, sponzorima i prijateljima kluba koji su uzeli učešće u dosadašnjoj izgradnji Trening centra FK Sarajevo.

Isključivo adekvatnim uslovima za rad prvog tima i mlađih selekcija, naše selekcije mogu igrati prepoznatljiv fudbal i ostvarivati svoje ciljeve, na radost svih nas, koji smo okupljeni oko dvije naljepše boje", stoji između ostalog u saopćenju Fudbalskog kluba Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije