Sarajevo promašilo penal u 94. minuti, pohvale samo Hordama zla

Radiosarajevo.ba
Sarajevo promašilo penal u 94. minuti, pohvale samo Hordama zla
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Sarajevo i Široki su podijelili bodove u posljednjem susretu 26. kola

Nogometaši Sarajeva i Širokog podijelili su bodove na Koševu u posljednjem susretu 26. kola BH Telecom premijer lige. U susretu bez golova, najzadovoljniji su navijači i igrači Zrinjskog koji su sada na četiri boda zaostatka za liderom prvenstva, timom s Koševa.  

U susretu za zaborav, prolaznu ocjenu dobili su navijači Sarajeva - Horde zla, koji su tri puta izmamili aplauze na stadionu Asim Ferhatović Hase. 

Prvi put kada su istakli transparent posvećen 27. godišnjici formiranja Armije Republike Bosne i Hercegovine.

U 26. minuti susreta protiv Širokog Brijega, najvatreniji navijači na sjevernoj tribini stadiona su podigli transparent s porukom: 

"Inat heroja, inat tvrd. 15. april - Bosna ili smrt".

Zatim je uslijedila baljada i lijepa koreografija.

U drugom dijelu su odali počast tragično nastradalim uposlenicima Osnovne Škole Kovačići, koji su u petak izgubile život u saobraćjnoj nesreći na istočnom ulazu u glavni grad BiH.

Na kraju susreta istakle su transparent podrške Atifu Dudakoviću, nekadašnjem komandantu Petog korpusa Armije Bosne i Hercegovine (ABiH), kojem sutra (ponedjeljak) počinje suđenje. 

"Budem li trebao sutra, neka znaju da ću se opet boriti", prenijele su Horde zla na transparent rečenicu koju je svojevremeno izjavio Atif Dudaković.

Hodre zla istakle transparent podrške Atifu Dudakoviću - undefined

Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba: Hodre zla istakle transparent podrške Atifu Dudakoviću

U meču vrijedi istaknuti da su igrali Sarajeva od 76. minute susreta imali igrača više, nakon što je crveni karton u redovima gostiju dobio Dino Ćorić.

Ćorić je faulirao Nihada Mujakića i dobio je drugi žuti karton.

U 94. minuti Sarajevo je imalo penal, ali ga nije uspjelo realizirati. Penal je promašio Krste Velkoski

Rezultati by SofaScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije