Sarajevo i Čelik remizirali u derbiju 3. kola

Fena
Sarajevo i Čelik remizirali u derbiju 3. kola
Fudbalski klub Sarajevo i Čelik remizirali su u derbiju 3. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Utakmica na ''Bilinom polju'' okončana je remijem 1:1. Vodeći gol na ovom meču postigao je igrač Sarajeva Marko Ćetković u 76. minutu, a Čeliku je izjednačenje donio Jasmin Smriko sedam minuta do kraja regularnog dijela utakmice.  

U prvom poluvremenu utakmice gledaoci na ''Bilinom polju'' nisu mogli vidjeti veliki broj prilika, a najbolju šansu imao je igrač Sarajeva Amer Bekić. 

Drugo poluvrijeme donijelo je dopadljiviju igru oba tima, a Sarajevo dolazi do vodstva u 75. minutu kada Ćetković na asistenciju Hodžića postiže gol za gostujući sastav. 

Igrači Čelika se nisu predavali i ubrzo dolaze do poravnanja. U 83. minuti Smriko nakon odličnog ubačaja Šivšića glavom matira golmana Sarajeva Pavlovića. 

Novi premijerligaš Krupa i Radnik također su podijelili bodove. Utakmice je završena rezultatom 2:2, a sudija ovog meča dosudio je dva penala. 

Krupa je povela golom Elvira Koljića u 14. minutu susreta, a Radnik dolazi do izjednačenja iz penala dosuđenog u 39. minutu koji je uspješno realizirao Jovo Kojić.

U 62. minutu Elvir Koljić s bijele tačke postiže svoj drugi gol na ovom meču, a konačan rezultat postavio je igrač Radnika Krsmanović u sudijskoj nadoknadi.

Od 20 sati na ''Grbavici'' igraju Željezničar i Široki Brijeg, dok će u Mostaru od 20.30 sati snage odmjeriti Zrinjski i Olimpic. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije