Sarajevo bez Rahmanovića dočekuje Borac, Željezničar domaćin Zvijezdi 09

Radiosarajevo.ba
Sarajevo bez Rahmanovića dočekuje Borac, Željezničar domaćin Zvijezdi 09
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Željezničar - Sarajevo

FK Sarajevo danas će ugostiti FK Borac u susretu 10. kola BH Telecom Premijer lige BiH, koji za Musemićeve izabranike dolazi nakon gostujućeg poraza od Tuzla Cityja (2:1).

Klub iz Banje Luke je u prošlom kolu remizirao kući sa Širokim Brijegom (1:1), a današnji meč dočekuje kao sedmi na tabeli s 12 osvojenih bodova, ali i serijom od dvije utakmice bez pobjede. Bordo tim je pak u dosadašnjem dijelu prvenstva osvojio 17 bodova i trenutno zauzima treću poziciju. Ove sezone je najbolji domaćin sa skorom od pet pobjeda na pet odigranih mečeva i gol razlikom 10:2.

Musemić: Pod imperativom smo pobjede u meču s Borcem

Fudbaleri Sarajeva će sutra u utakmici 10. kola Premijer lige BiH na Koševu dočekati ekipu Borca, a tim je povodom danas u prostorijama bordo kluba održana konferencija za medije. Na njoj su o predstojećem meču govorili trener Sarajeva Husref Musemić i prvotimac Besim Šerbečić. Musemić je istakao kako i dalje u ekipi ima problema s povredama.


Za susret konkuriše sljedećih 18 igrača: Kovačević, Dizdarević, Lazić, Šerbečić, Hodžić, Letić, Šabanović, Đokanović, Hebibović, Velkoski, Ahmetović, Handžić, Guzina, Milanović, Dupovac, Tatar, Mustafić, Cruz.

Šef stučnog štaba FK Sarajevo, Husref Musemić, u današnjoj utakmici neće moći računati na povrijeđene Nebojšu Gavrića i Amara Rahmanovića, dok se u ekipu vraća Benjamin Tatar. S druge strane, trener Borca, Branislav Krunić, bit će bez usluga suspendovanog Siniše Dujakovića, te povrijeđenih Zorana Milutunovića i Dejana Bosančića.

FK Željezničar će večeras od 20 sati na Grbavici ugostiti posljednjeplasiranu ekipu Premijer lige BiH, Zvijezdu 09.

“Nadam se da ćemo ostati neporaženi, ali ni to nije dovoljno. Sve ćemo učiniti da pobijedimo“, kazao je Amar Osim jučer na press konferenciji FK Željezničara.

Trener Željezničara zatim se referirao ne prethodni meč, protiv Radnika, kao i na novinarsku kontataciju da njegov tim pobjeđuje i kad ne briljira.

Osim i Sipović najavili meč sa Zvijezdom 09 i lov na pobjedu

Željezničar će sutra navečer (srijeda, 20 sati) na Grbavici ugostiti posljednjeplasiranu ekipu Premijer lige BiH, Zvijezdu 09. Tim povodom predstavnicima medija danas sus se obratili šef stručnog štaba i fudbaler Plavih, Amar Osim i Enes Sipović. "Nadam se da ćemo ostati neporaženi, ali ni to nije dovoljno.


“Nismo često ove sezone bili apsolutno bolji, ali ova prošla utakmica je bila gdje je naša pobjeda logična. Bilo je pitanje trenutka kada ćemo dati gol. Pitajte igrače Radnika da li je to bilo kasno. Svaku utakmicu imamo pod kontrolom, šta god to značilo. Dominirali smo i pritiskali protivnika, na kraju je moglo ubjedljivije. Nadam se da ćemo i sutra tako, a potpisao bih isti rezultat i igru”, dodao je Osim.

Zatim je govorio o igračkom kadru.

“Sad zasad je ova ekipa najbolja, ali to se mijenja. Daj Bože da ne bude razloga da se mijenja. Imamo dosta utakmica, i ostali će dobiti priliku da pokažu da se na njih može ozbiljno računati. To se sve u fudbalu brzo promijeni, ali u posljednje vrijeme igramo sa sličnom ekipom”, povukao je Osim.

Raspored, satnica i službena lica

BIJELJINA: Radnik – Čelik (Mateo Musa) 16:00

TUZLA: Sloboda – Zrinjski (Dragan Petrović) 16:00 Arena Sport

MOSTAR: Velež – Tuzla City (Adis Mulahasanović) 16:00

SARAJEVO: Sarajevo – Borac (Goran Paradžik) 18:00 MOJA TV

ŠIROKI BRIJEG: Široki Brijeg – Mladost DK (Aleksandar Njegomirović) 19:00

SARAJEVO: Željezničar – Zvijezda 09 (Frano Jelić) 20:00 BHT 1

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije