Musemić u problemima: Sarajevo bez pola tima dočekuje Zrinjski iz Mostara

Radiosarajevo.ba
Musemić u problemima: Sarajevo bez pola tima dočekuje Zrinjski iz Mostara
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Igrači FK Sarajevo

Fudbaleri Sarajeva u sklopu 1. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine u sezoni 2019/2020 igraju protiv HŠK Zrinjski.

Utakmica je na programu danas, od 19 sati na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase", a Sarajevo će biti desetkovano u ovome susretu s obzirom na to da trener Hursef Musemić ne može računati na nekoliko važnih prvotimaca.

Od ranije su van stroja povrijeđeni Miloš Stanojević, Selmir Pidro, Bojan Letić i Amer Dupovac, a nakon revanš meča sa Celticom u Glazgovu, na listi povrijeđenih pridružili su im se Amar Rahmanović, Mirko Oremuš i Dušan Hodžić koji su dobili jake udarce, piše Scsport.

Na povrede su se čak žalili i Anel Hebibović i Darko Lazić, pa je i njihov nastup pod znakom pitanja, ali ipak se očekuje da stisnu zube i zaigraju.

Kako su objavili iz FK Sarajevo, za utakmicu konkuriše sljedećih 18 igrača:

Kovačević, Dizdarević, Šerbečić, Lazić, Kurdić, Šabanović, Hebibović, Gavrić, Šišić, Tatar, Velkoski, Ahmetović, Milanović, Imamović, Salčin, Đokanović, Guzina i Mustafić.

Što se tiče Zrinjskog, ekipa iz Mostara na naš najveći stadion dolazi osokoljena prolaskom u 2. kolo kvalifikacija za EL, nakon što su u dva meča bili bolji od Akademije Pandev.

Ipak, na spisku od 18 igrača nema najnovijih pojačanja Damira Zlomislića i Maria Tičinovića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije