Samsonenko se naljutio: Kad završi sezona prestajem ulagati u Vardar

Fena
Samsonenko se naljutio: Kad završi sezona prestajem ulagati u Vardar
Vlasnik muškog i ženskog rukometnog te nogometnog kluba Vardar iz Skoplja, ruski milioner Sergej Samsonenko, saopćio je da krajem ove sezone neće više ulagati u makedonske klubove.

Poduzetnika su naljutile žalbe i uvrede zbog visokih cijena ulaznica za utakmicu Vardara protiv Fenerbahčea, u posljednjem pretkolu kvalifikacija za grupnu fazu Evropske lige, prenosi makednoska novinska agencija MIA.

"Makedonija je moj dom i dom moje porodice već 11 godina. Uložio sam velike novce u razvoj sporta u državi", rekao je Samsonenko u saopćenju koje je uputio kao odgovor na primjedbe i kritike.

Naglasio je da nikakva cijena ulaznica njemu ne može vratiti uloženo u makedonski sport.

"Dosta je. Nikada me nisu tako ponižavali kao posljednjih dana. Donio sam odluku, iako je veoma teška. Ovo je zadnja sezona u kojoj ću ulagati u tri makednoska kluba", napisao je Rus koji će klub predati nekadašnjim vlasnicima u odličnom stanju, s brojnim trofejima, ugledom i bez dugovanja.

Samsonenko je dodao da će ulaznice za meč protiv Fenerbahčea koštati pet eura bez obzira na koji sektor stadiona se odnose, a onima koji su ulaznice već kupili, vratit će razliku u novcu.

Prethodno su ulaznice za pomenuti nogometni duel koštale između 32 i 50 eura.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije