Salem Prolić negirao da je priznao krivicu u akciji Var

A. S.
Salem Prolić negirao da je priznao krivicu u akciji Var
Arhiva / Prolić iz vremena kada je bio FIFA sudija

Salem Prolić, sekretar komisije za sudije i suđenje u Nogometnom savezu BiH,  jedan od 12 uhapšenih u akciji Var, koju su u ponedjeljak izveli policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na pet lokacija u Bosni i Hercegovini, na području Šamca, Orašja, Novog Travnika, Cazina i Sarajeva, negirao je da je priznao djela koja mu se stavljaju na teret, kao i da nije pristao na saradnju sa Tužilaštvom BiH, potvrđeno je večeras za Radiosarajevo.ba.

Ovo nam je potvrdio njegov advokat Senad Pećanin, koji je u kratkom razgovoru za naš portal kazao:

"Gospodin Prolić, inspektorima nije priznao djela koja mu se stavljaju na teret. Ujedno, on nije pristao na saradnju sa Tužilaštvom BiH. Više detalja će biti poznato narednih dana"

Podsjetimo, od ukupno 12 osoba, njih pet, za koji se sumnja da su glavni organizatori (sudije Kenan Bajraktarević i Ilija Živković, te članovi sudijskih komisija i delegati Vladimir Dominković, Anto Bilješko i Fuad Zahirović) predati su u nadležnost Tužilaštva BiH.

Sud je donio odluku kojom je odbio prijedlog Tužilaštva za određivanje pritvora protiv svih pet osumnjičenih u predmetu VAR i odredio mjere zabrana koje će biti kontrolisane svaka dva mjeseca.

Osim Prolića, tu su još Haris Poprženović, Mirza Kazlagić, Miloš Gigović, Zoran Grbić, Marko Brezović, Mario Grgić i  Anto Kobaš.

Istraga je u toku. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije