Hajrović upisao asistenciju: Dinamo pobjedom otvorio novu euro sezonu

N. K.
Hajrović upisao asistenciju: Dinamo pobjedom otvorio novu euro sezonu
Foto: Luka Stanzl / PIXSELL / Izet Hajrović sa saigračem

Ekipa hrvatskog prvaka Dinama večeras je otvorila novu europsku sezonu gostovanjem u Gruziji kod Saburtala u sklopu 2. pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka i slavila rezultatom 2:0.

Dinamo u prvom poluvremenu nije pokazao previše.

Najbolju priliku imao je Mario Gavranović u 39. minuti, međutim njegov je udarac u zadnji trenutak blokirao domaći stoper.

Međutim, niti Gruzijci nisu pokazali previše. Saburtalo je bio nešto agresivniji, imao je veliki posjed lopte, ali bez pravih prilika.

U 51. minuti domaćin je imao sjajnu priliku. Ognjen Rolović je pucao glavom, a Livaković je fantastično obranio.

Dinamo je slomio Gruzijce u 67. minuti golom Mislava Oršića. Izet Hajrović je probio stranu i ubacio, a Oršić na drugoj stativi zabio za vodstvo.

Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješene su u 78. minuti kada je Oršić izborio penal, a Bruno Petković sigurno zabio za 2:0. Jedanaesterac je skrivio Margvelašvili koji je na Oršića startao džonom.

Kompletan meč je, osim Hajrovića, odigrao i drugi bh. fudbaler i reprezentativac, Amer Gojak, te je u finišu susreta dobio žuti karton.

U drugom meču dana, koji je ujedno i jedan od derbija drugog pretkola, Plzen i Olympiakos su odigrali bez golova.

Domaćin je bio nešto bolji rival, malo više prijetio i stvarao šanse, ali je na kraju završeno 0:0, tako da će putnik biti određen u revanšu u Grčkoj.

Liga prvaka, drugo pretkolo:

Plzen – Olympiakos 0:0
Saburtalo – Dinamo Zagreb 0:2

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije