Rusija i Urugvaj za prvo mjesto, Španija i Portugal favoriti

Radiosarajevo.ba
Rusija i Urugvaj za prvo mjesto, Španija i Portugal favoriti
Foto: EPA / Radiosarajevo.ba / Ronaldo za 3:3
Posljednje kolo grupne faze Svjetskog prvenstva u Rusiji počet će danas utakmicama u grupama A i B. Utakmice zadnjeg kola u grupama igraju se u istom terminu, a danas ćemo prvo gledati duele u grupi A.

U 16 sati na teren će reprezentacije Rusije i Urugvaja, te Egipat i Saudijska Arabija. Rusija i Urugvaj igraju utakmicu za prvo mjesto. Rusima zbog mnogo bolje gol-razlike odgovara i remi, dok Urugvajci traže pobjedu koja bi im donijela prvo mjesto.

Suspendovanih nema, a selektor Urugvaja ne može računati na Gimeneza zbog povrede mišića. Osvajanje prvog mjesta ne garantuje lakšeg protivnika s obzirom na to da će prvo i drugo mjesto u grupi B zauzeti Portugal i Španija.

U drugom susretu grupe A utakmicu za prestiž odigrat će reprezentacije Egipta i Saudijske Arabije. Vidjet ćemo može li se Mo Salah pobjedom oprostiti od Mundijala i Rusije.

Utakmice grupe B na rasporedu su u 20 sati. Portugal će odmjeriti snage s Iranom. Ekipi Cristiana Ronalda dovoljan je jedan bod za plasman među 16 najboljih reprezetnacija, dok Iranci traže trijumf kako bi osigurali mjesto u osmini finala. Za Portugal zbog bolesti vjerovatno neće nastupiti Joao Moutinho.

U drugom susretu grupe Španija će dočekati Maroko. Špancima je potreban jedan bod za mjesto među 16 najboljih, dok se Maroko već oprostio od Mundijala. Portugal i Španija imaju istu gol-razliku trenutno i imaju po četiri boda, a slijedi Iran s bodom manje.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije