Rummenigge: Schweinsteiger se neće vratiti u Bundesligu

Anadolija
Rummenigge: Schweinsteiger se neće vratiti u Bundesligu
FOTO: EPA / Bastian Schweinsteiger
Karl-Heinz Rummenigge, predsjednik Bayerna uvjeren je da Bastian Schweinsteiger neće napustiti Manchester United kako bi se vratio u Bundesligu, javlja Anadolu Agency (AA).

Schweinsteiger je nakon 17 godina provedenih u Bayernu prošlog ljeta odlučio da pređe u Manchester United, gdje se nije pretjerano naigrao, uglavnom zbog problema sa povredama. Dolaskom Josea Mourinha na klupu Uniteda britanski mediji su se raspisali o tome kako portugalski trener neće računati na Schweinsteigera u narednoj sezoni. Neki su ga čak i preselili u Bundesligu, tačnije u Schalke 04.

”Sto posto sam ubjeđen da se Schweinsteiger neće vratiti u Njemačku. Bayern je njegov klub i on nikada ne bi igrao za nekog drugog u Bundesligi. Bio bih veoma iznenađen ako bi se to desilo. Vidim ga u Manchester Unitedu gdje će pokušati da ostvari svoje ciljeve pod novim menadžerom. Možda ni mogao iznenaditi Mourinha. U svakom slučaju Schweinsteiger ima nevjerovatnu karijeru. I, ništa to ne može promijeniti“, kazao je Rummenigge za njemačke medije.

Schweinsteiger je prošle sezone za Manchester United upisao 31 nastup u svim takmičenjima i dao jedan gol. Nedavno je odlučio da završi reprezentativnu karijeru. Za Njemačku je odigrao 120 utakmica uz 24 postignuta gola.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije