Ronaldova sestra: Dragi Virgile, gdje god ti ideš Ronaldo je bio tu već 1000 puta

Radiosarajevo.ba
Ronaldova sestra: Dragi Virgile, gdje god ti ideš Ronaldo je bio tu već 1000 puta
Instagram / Cristiano Ronaldo i Katia Aveiro

Cristiano Ronaldo se drugu godinu zaredom nije pojavio na dodjeli Zlatne lopte.

Zato jer ju nije osvojio...

Nije prošle godine bio na dodjeli Luki Modriću s kojim je godinama dijelio Realovu svlačionicu, a nije došao ni u ponedjeljak čestitat vječnom rivalu Leu Messiju koji po šesti put u karijeri osvojio ovu prestižnu nagradu i tako nadmašio Ronalda koji je pet puta bio najbolji.

Virgil van Dijk za samo je sedam bodova ostao kratak u utrci za Zlatnu loptu s Lionelom Messijem. Holanđanin je na kraju imao 679 bodova (svega sedam manje od Messija), pa se morao zadovoljiti drugim mjestom u poretku.

Van Dijk je sinoć poentirao i prije same ceremonije. Dok je dolazio u pariški Theatre du Chatelet gdje se dodjela održavala, nogometaš Liverpoola susreo se s novinarskim pitanjima i konstatacijama.

Jedna od njih glasila je:

"Cristiano Ronaldo neće večeras biti ovdje, to vam je jedan rival manje u utrci za Zlatnu loptu."

Na to je Van Dijk kao iz topa ispalio:

"Zar mi je on stvarno bio rival?"

I dok svijet čeka reakciju samog Ronalda na ovu izjavu Nizozemca, na Instagramu se oglasila Katia Aveiro - Cristianova sestra koja je žestoko napala Virgil van Dijk.

"Mislim da su javili frustrirani ljudi! Ljudi van doticaja sa stvarnošću... Dragi Virgile, gdje god ti ideš, Cristiano Ronaldo je bio i otišao već 1000 puta", počela je sestra Ronalda.

"Vidi, moj dragi Virgile, taj Cristiano je tri puta bio prvak države u kojoj ti igraš godinama i još nijednom nisi osvojio titulu. Cristiano je čak bio i najbolji igrač i strijelac države u kojoj ti igraš. Usput, bio je mnogo mlađi od tebe. Onda, dragi Virgile, Cristiano je otišao na druga odredišta i postao najbolji igrač u historiji Real Madrida. Real Madrid ti govori nešto, Virgile?", pitanjem je završila svoju IG-objavu Katia Aveiro.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije