Ronaldo se rasplakao nakon što je vidio snimke pokojnog oca Josea

Radiosarajevo.ba
Ronaldo se rasplakao nakon što je vidio snimke pokojnog oca Josea
Printscreen / Ronaldo se rasplakao nakon što je vidio snimke svog pokojnog oca

Mislio sam da će intervju biti zabavan, ali nisam očekivao da ću plakati. Nisam nikad vidio ove snimke mog oca, ne znam gdje ste ih nabavili. Moram ovo pokazati svojoj porodici... Zapravo, ja nisam potpuno ni poznavao svog oca. Bio je alkoholičar pa je bilo jako teško voditi normalan razgovor s njim.

To je rekao Cristiano Ronaldo, zvijezda Juventusa i portugalske reprezentacije, britanskom novinaru Piersu Morganu, koji mu je pustio snimka njegovog oca Josea Dinisa Aveira kako govori o njemu uoči Europskog prvenstva 2004. u Portugalu.

Ronaldo se rasplakao nakon što je vidio snimke svog pokojnog oca - undefined

Printscreen: Ronaldo se rasplakao nakon što je vidio snimke svog pokojnog oca

Ronaldov je otac bio alkoholičar i bivši vojnik, a umro je od zatajenja jetre s 52 godine, te je tako propustio velik dio Ronaldova uspjeha, kao i rođenje njegove djece.

„Nikad nisam vidio ovu snimku. Ovo je nevjerojatno“, dodao je Ronaldo.

Iako će cijeli intervju kod Piersa Morgana biti prikazan tek sutra (utorak), emisija Good Morning Britain već je objavila isječke iz tog intervjua u kojem se vidi kako se nogometaš rasplakao.

Ronaldu je bilo samo 20 godina kada je njegov otac preminuo.

„Nije vidio ništa od toga. Nije vidio kako primam nagrade i što sam postao. Moja majka i braća, čak i moj najstariji sin su to vidjeli, ali moj otac ne. Umro je mlad“, podvukao je Ronaldo suznih očiju.

Ronaldo se rasplakao nakon što je vidio snimke svog pokojnog oca - undefined

Printscreen: Ronaldo se rasplakao nakon što je vidio snimke svog pokojnog oca

Ronaldova majka Dolores Aveiro jedina je podržavala sina tokom karijere. Ona je 2014. godine priznala da je bilo teških trenutaka u porodici, te ispričala da je, kada je saznala da je trudna, htjela abortirati.

Između ostalog, Ronaldo je u ovom intervjuu otkrio i da jednog dana planira oženiti sadašnju djevojku Georginu Rodriguez.

Pogledajte video: 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije