Ronaldo o tituli prvaka Evrope: Najsretniji trenutak karijere

Anadolija
Ronaldo o tituli prvaka Evrope: Najsretniji trenutak karijere
EPA / Ronaldo s peharom
"Najsretniji trenutak karijere. Sretan sam! Presretan sam. Na ovo sam čekao od 2004. godine, od poraza u finalu EURO od Grčke. Molio sam Boga da postanemo prvaci i molitve su mi uslišene", rekao je Cristiano Ronaldo.

Podsjećamo, Portugal je sinoć u Parizu u finalu EP-a pobijedio domaćina Francusku, rezultatom 1:0.

Ronaldo je zbog povrede finale napustio u 25. minutu, ali to nije umanjilo veliko slavlje poslije meča na „Stade de Franceu“.

„Uvijek sam sanjao o tituli sa reprezentacijom i sada mi se san ostvario. Za sve Portugalce ovo je poseban trenutak, dan koji ćemo svi pamtiti“, istakao je Ronaldo, javlja Anadolu Agency (AA), naglasivši:

"Nažalost u finalu nisam puno igrao, pa sam ih bodrio, vjerovao u saigrače. Vodili smo se pravim pristupom. Dobrom taktikom uspjeli smo savladati moćnu Francusku“.

U klupskoj karijeri Ronaldo je uspio osvojiti sve što je mogao osvojiti. U dresu Reala je dva puta bio pobjednik Lige prvaka, a isto je uspio jednom i sa Manchester Unitedom. Ukupno, u karijeri je uspio osvojiti 17 klupskih trofeja. Tri puta je biran za najboljeg igrača svijeta. Jednom je proglašen za najboljeg igrača sezone u Evropi u izboru UEFA-e.

Na EURO 2016 postavio je jedan rekord i jedan izjednačio. Postao je fudbaler sa najviše nastupa na evropskim prvenstvima sa 21 odigranom utakmicom. Ukupno dao je devet golova na evropskim prvenstvima, te se izjednačio na prvom mjestu vječne liste strijelaca sa Michelom Platinijem (Francuska).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije