Čarobnjak iz Brazila: Ronaldinho se odlučio oprostiti od nogometa

Radiosarajevo.ba
Čarobnjak iz Brazila: Ronaldinho se odlučio oprostiti od nogometa
Velikan brazilske reprezentacije i jedne od zlatnih generacija Barcelone, te osvajač zlatne lopte Ronaldinho okončao je svoju karijeru "okačivši kopačke o klin", saopćili su njegov agent i brat.

Roberto Assis, Ronaldinhov brat, kazao je brazilskim medijima u utorak, prema lokalnom vremenu, kako je njegov brat odlučio okončati karijeru, te da će oproštojna utakmica za njega najvjerovatnije biti organizirana nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji, koje se završava 15. jula, prenosi Evening Standard.

"On se jednostavno zaustavio i to je kraj. Učint ćemo nesto veoma lijepo za njegov oproštaj nakon Mundijala, vjerovatno u augustu. Spremamo globalnu turneju i nekoliko događaja u Brazilu, Europi i Aziji, kako bi se Ronaldinho na dostojan način oprostio"; kazao je Assis.

Prošlog jula Ronaldinho je, tokom prijateljske utakmice u Čečeniji, kazao kako je on previše star kako bi se vratio u akciju, a nakon što je tokom 2015. godine odigrao posljednji profesionalni meč za brazilski Fluminense.

Još ranije, nakon njegovog posljednjeg profesionalnog meča, najavljivano je kako se Ronaldinho oprašta od nogometa kako bi se posvetio muzici ili kako bi započeo političku karijeru, ni nikada iz zvaničnih izvora nije saopćeno kako on sigurno napušta nogomet.

Inače, tokom svoje izuzetno bogate karijere Ronaldinho je uspio stići do titule svjetskog prvaka na Mundijalu u Koreji i Japanu 2002. godine, dok je u klupskoj karijeri s Barcelonom uspio stići do titule Lige prvaka 2006. godine, nakon što je godinu ranije osvojio prestižnu nagradu Ballon d'Or.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije