Roma ponovo razočarala, Mourinhov autobus izdržao na Sanchez Pizjuanu

Radiosarajevo.ba
Roma ponovo razočarala, Mourinhov autobus izdržao na Sanchez Pizjuanu
Večeras su odigrane posljednje dvije utakmice osmine finala Lige prvaka nakon kojih je Šahtor ostvario prednost nad Romom, dok su u meču Seville i Manchester Uniteda mreže mirovale.

Šahtar – Roma 2:1

Rudari iz Donjecka ponovo su bili domaćini u Kharkovu, gdje su dočekali Romu predvođenu Edinom Džekom. Bh. reprezentativac propustio je realizirati dvije velike šanse u prvom poluvremenu, no iskupio se sjajnom asistencijom Turčinu Cengizu Underu za 0:1 u 41. minutu.

U nastavku je Šahtar zaigrao znatno bolje i izjednačio u 55. minuti: Brazilac Facundo Ferreyra prešao je Manolasa i savladao Allisona.

Uslijedilo je nekoliko fantastičnih odbrana Allisona, ali je brazilski golman bio nemoćan u 71. minute kada ga je iz slobodnog udarca savladao zemljak Fred za konačnih 2:1. U posljednjim sekundama Ukrajinci su imali kolosalnu šansu za 3:1, ali je Allison još jednom fenomenalno odbranio.

Sevilla – Manchester United 0:0

U prvom poluvremenu postojao je samo jedan tim na Sanchez Pizjuanu. Sevilla je stvorila brojne šanse, ali je čudesni De Gea spasio Manchester United nakon udaraca N'Zonzija i Muriela.

Jose Mourinho je na odmoru zatvorio rupe u odbrani pa je u nastavku bilo znatno manje opasnosti po gol De Geae. Ostalo je 0:0 što revanš na Old Traffordu 13. marta čini potpuno otvorenim.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije