Roma prokockala vodstvo od 2:0, Edin Džeko asistent

A. S.
Roma prokockala vodstvo od 2:0, Edin Džeko asistent
Foto: EPA-EFE / Detalj s utakmice Roma - Chievo

Da je 2:0 najopasniji rezultat, na desetine trenera je tu rečenicu ponovilo “million puta”. Ako je u Rimu nisu bili svjesni, saznali su – danas.

Roma je započela utakmicu odlično, povela sa 2:0, nakon prvog dijela, ali je na kraju Chievo, u četvrtom kolu Serie A, stigao do velikog boda (2:2).

"Vučica" je svoju dobru igru već nakon pola sata krunisala sa dva gola. Prvo je u 10. minutu mrežu tima iz Verone zatresao El Shaarawy, na asistenciju Florenzija, a zatim je u 30. minutu Cristante zatresao mrežu gostiju na asistentciju Edina Džeke.

Džeko asistirao za gol Rome: Pogledajte kako to majstorski radi Dijamant

Drugo poluvrijeme je Roma čuvala loptu, a gosti postizali golove. I to dva - prvo je Birsa u 52. minutu smanjio prednost Rimljana.

Kada se očekivao kraj susreta, Stepinski je u 83. minute šokirao sve na Olimpicu u Rimu i postavio konačnih 2:2.

Do kraja meča, Dijamant i društvo su pokušali doći do pobjede, ali se mreža nije zatresla. Kao ni na suprotnoj strani, jer je golman Rimljana Olsen u sudijskom vremenu spašavao svoj tim nove bruke (remi od 3:3 protiv Atalante još nije zaboravljen, op. a.). 

Rezultati by SofaScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije