Roma odredila cijenu za Edina Džeku

Radiosarajevo.ba
Roma odredila cijenu za Edina Džeku
Foto: EPA-EFE / Edin DŽeko u sjajnoj formi

Italijanska „Gazzetta dello Sport“ tvrdi da Roma u predstojećem ljetnom prijelaznom roku neće pristati na eventualni odlazak našeg Edina Džeke ispod 30 miliona eura. Upravo toliko novca prošle sezone je ponudio Chelsea, ali transfer nije realiziran.

Džeko, podsjetimo, ima ugovor s Rimljanima do 30. juna 2020. godine, tako da je predstojeći prijelazni period posljednja šansa za prodaju. Naravno, ukoliko u međuvremenu ne dođe do korekcije ugovorne obaveze. 

Za Džeku je trenutno najviše zainteresiran milanski Inter, koji je navodno već kontaktirao predstavnike Dijamanta, jer je Mauro Icardi na izlaznim vratima.

„Jasno je da će se igra oko transfera odigrati na količini gotovine. Dvanaest mjeseci kasnije, Inter i Romi mogli bi se vratiti za pregovarački sto, nakon što je realiziran dogovor oko Naingolanna“piše, između ostalog, „Gazzetta dello Sport“.

Osim Intera, za našeg iskusnog golgetera zainteresirani su i engleski Vest Hem, Everton...  

„Džeko je spreman, iskusan igrač, sa svim tehničkim karakteristikama da vodi napad Intera, čak i nakon 33 godine“ konstatira novinar „Gazzetta dello Sporta“.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije