Lulić uz sjajne asistencije pomogao pobjedu Lazia nad Vučicom

Radiosarajevo.ba
Lulić uz sjajne asistencije pomogao pobjedu Lazia nad Vučicom
U okviru 34. kola Serije A na Olimpijskom stadionu u Rimu, Vučica je dočekala gradskog rivala Lazija.

U startnim postavama ekipa gradskog rivala zaigrali su bosanskohercegovački reprezentativci Edin Džeko i Senad Lulić, a Džeko je već u 3. minuti zaprijetio protivničkom golu.

Lazio je poveo protiv Vučice u 12. minuti golom Balda Keite. 

U 40. minuti Džeko je tražio penal, ali je sudija samo odmahnuo rukom.

U prvoj minuti sudijske nadoknade na kraju prvog poluvremena  Daniel De Rossi je izveo penal i zabio gol poslavši loptu u donji desni ugao, te time izjednačio rezultat. 

Na samom kraju poluvremena na travnjaku je zabilježena svađa između Džeke i Inzhagija.

Po povratku sa poluvremena, u 50. minuti Džeko se našao u odličnoj poziciji u šesnastercu, ali je zbog lošeg udarca propustio sjajnu priliku za gol, a lopta prolazi pored lijeve stative.

U istoj minuti Dusan Basta je uz Lulićevu asistenciju primio precizan pas i poslao loptu u Szczesnyjevu mrežu i time doveo Lazio u vodstvo.

U 85. minuti Lulić ponovo sjajno asistira Baldu Keiti koji loptu šalje u donji desni ugao i povećava vodstvo Lazija u gradskom derbiju na 1:3. Rezultat je to kojim završava rimski derbi na Olimpijskom stadionu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije